Als je rond de dertig bent, laat je die citytrips maar vallen. Plan liever een vakantie naar deze bestemmingen

Als je rond de dertig bent, laat je die citytrips maar vallen. Plan liever een vakantie naar deze bestemmingen

Ondertussen ben je de tripjes naar Amsterdam en Berlijn toch al een beetje gewoon en heb je zin in meer. Eens je eind twintig bent, wil je gewoon meer leuke ervaringen opdoen, nieuwe dingen ontdekken en ein-de-lijk items van je bucket list afvinken. Op deze locates, die Travel + Leisure aanraadt, kan je ontsnappen aan het drukke leven en genieten van zorgeloosheid, prachtige landschappen en mooie culturen. Uiteraard hoort lekker eten en drinken er ook bij! 

1. Argentinië

Argentinië kan je heel wat bieden: van het gezellige wijngebied tot waanzinnige wandel- en fietsroutes door regenwouden, bergen en valleien. Het geografisch diverse land is gewoon ook heel mooi om te zien. Het zonnetje kan goed schijnen, terwijl je in de verte bergen kan zien die zijn bedekt met sneeuw. Zeker een fotootje waard!

Als je geen natuurmens bent, kan je uiteraard ook wat cafécultuur opsnuiven in Buenos Aires en lekker eten in lokale restaurant. Heerlijk om op die manier te ontsnappen van je drukke leven hé!

2. Belize

Belize is echt de place to be om te sippen van je cocktail en te relaxen op een welverdiende vakantie tussen de palmbomen. Want serieus … Heb je Belize al eens opgezocht?

Je hebt daar een strandleven waar je kan genieten van helder blauw water, lekkere drankjes en mooi weer. Toch zin om iets actiefs te doen aan de kust? Dan kan je natuurlijk ook eens gaan zwemmen, snorkelen of duiken en het prachtige onderwaterleven ontdekken.

Geen strandmens? Geen probleem! Je kan ook nog het regenwoud in om wat cultuur op te snuiven. In het regenwoud kan je niet alleen gaan wandelen en de natuur bezichtigen, maar ook activiteiten doen zoals waterval abseilen en ziplinen.

Tijd om te boeken!

3. IJsland

Als je nog nooit naar IJsland bent geweest, is nu het moment. Eigenlijk kan je daar niets anders doen dan de natuur appreciëren. Je hebt eigenlijk twee opties. Ofwel trek je rond in het land om alles te leren kennen, ofwel blijf je drie of vier dagen om de schoonheid van het land te ontdekken.

In de zomer en winter heb je natuurlijk kan om het noorderlicht te zien. Waarom hebben we IJsland nog niet op onze bucket list staan?

4. Peru

Moeten wij echt nog uitleggen waarom Peru zo cool is? Want wij waren verkocht door één woordje: lama’s! Oké nee … we overdrijven. Er zijn meerdere redenen waarom je een reisje naar Peru moet overwegen.

Het land biedt je niet alleen cultuur maar ook een kans om heel wat van je bucket list af te vinken zoals de oude Mayastad van Machu Picchu. Ontdek het land door prachtige routes te nemen met een begeleider en besef maar al te goed dat het echt een once in a lifetime ervaring is.

5. Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kan je echt van alles doen. Denk niet alleen aan een safari, maar ook aan lekker relaxen in een spa, geschiedenis ontdekken en uiteraard lekker eten. Je reisje zelf kan misschien wat duurder uitkomen, maar in het land zelf betaal je niet veel voor zo’n relaxatiemassage of een avondje uiteten gaan.

6. Uruguay

Lekker weertje en een leuke uitgaanssfeer. Wat heeft een mens nog meer nodig? In Uruguay kan je van het stadsleven genieten en leuke bars, café’s en restaurants bezoeken. Een gids is ook niet per se nodig in dit land, dus kan je gewoon je eigen ding doen en genieten van de Zuid-Amerikaanse stijl die Uruguay te bieden heeft.

7. Portugal

Je hebt waarschijnlijk Portugal al bezocht om naar Lissabon of Porto te gaan. Maar het land heeft voor ons (twintigers en dertigers) veel meer te bieden dan die twee citytrips. Als je van wijn houdt, moet je zeker heel het land eens verkennen. Organiseer een roadtrip met je vriend(in) en rij langs verschillende wijngebieden.

Als je niet van wijn houdt, kan je natuurlijk ook een rondreisje plannen in het land. Het voordeel is dat Portugal nog in Europa ligt dus dichtbij is. Het land heeft prachtige uitzichten en mooie gebieden. Elke locatie biedt ook zijn unieke dingen aan, van stranden en valleien tot bars, Portugal heeft het allemaal!

Gesponsorde artikelen