Als we Trump mogen geloven, viel die orkaan Harvey nog mee: hij ziet “veel vreugde” bij daklozen

Als we Trump mogen geloven, viel die orkaan Harvey nog mee: hij ziet “veel vreugde” bij daklozen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor de tweede keer het rampgebied na de doortocht van orkaan Harvey bezocht. Toen hij de pers toesprak liet hij toch weer een paar vreemde uitspraken noteren. Zo meende hij “veel vreugde” te zien bij de daklozen en de overlevenden. En hij riep iedereen op zich te amuseren.

Trump was in Houston om er de overlevenden van orkaan Harvey een hart onder de riem te steken. Als dat al nodig was, want volgens zijn uitspraken is er “veel vreugde” te zien in het opvangcentrum voor daklozen dat hij bezocht. “Het was echt heel goed. Het is fantastisch. Hoe hard het ook geweest is, het is fantastisch, denk ik, voor het land en zelfs de wereld om dit te zien. Het is mooi geweest.”

Toen iemand de president wees op de overstromingen die de orkaan veroorzaakt heeft, zei hij: “De overstromingen? Oh ja, ja, er is veel water, maar het is snel aan het terugtrekken. Maar er is veel water, veel water, maar het trekt weg.” Volgens de meest recente cijfers zouden 43 mensen om het leven gekomen zijn ten gevolge van de orkaan. Ook verschillende sites met chemisch afval zijn overstroomd, wat grote gevolgen kan hebben voor volksgezondheid en voor dieren in het wild.

Meer schade dan Katrina

Trump en First Lady Melania hebben ook tijd doorgebracht met kinderen die dakloos geworden zijn, en op de vraag hoe zij het stellen antwoordde hij: “Ze maken het heel goed.”

Het was de eerste keer dat de president echt in contact kwam met slachtoffers van de orkaan. Die heeft de Amerikaanse kust intussen verlaten, maar de schade is enorm. Het zal nog maanden duren om alles op te ruimen, en het prijskaartje zou zeker 125 miljard dollar halen. Dat is een kwart meer dan orkaan Katrina in 2005. In Texas hebben 33.000 mensen hulp gezocht in de opvangcentra.

Gesponsorde artikelen