Altijd al een drone willen hebben? Maar vind je dat te duur? Of heb je schrik dat hij direct stuk is? Wait no more …

Altijd al een drone willen hebben? Maar vind je dat te duur? Of heb je schrik dat hij direct stuk is? Wait no more …

Het is altijd een droom van de mens geweest om te kunnen vliegen… Dingen te ontdekken die normaal niet binnen onze capaciteiten liggen. Tegenwoordig kunnen we wel vliegen, maar er zijn weinig mensen die zelf een toestel door de lucht kunnen manoeuvreren. Als je dit wil doen heb je 2 keuzes. Of je volgt een lange en zware opleiding om piloot te worden, of je koopt jezelf een drone. Het tweede lijkt het meest haalbare, maar is meestal wel een dure zaak. Een kwaliteitsvol type kost je makkelijk meer dan 500 euro en dan moet je nog eens een vliegbrevet halen in België. En wat als het dan toch niets blijkt of het gaat per ongeluk stuk? Dan is het gewoon weggegooid geld. Maar JJRC komt met een oplossing. Hun nieuwste drone kost maar een fractie van de dure types en valt onder de term “speelgoed”, waardoor het toegestaan is om hiermee te vliegen zonder brevet. Maar het beste van al is. De drone is water- en schokbestendig.

JJRC? Moet ik dat van ergens kennen?

JJRC is op vlak van RC-speelgoed niet perse de bekendste, maar ze volgen wel steeds de laatste trends. Als een ander bedrijf op de markt komt met een quadcopter zo groot als een speelkaart, dan zal JJRC zich daar ook aan zetten. Maar soms willen ze een stap verder gaan. En dat is wat ze gedaan hebben met de H31. Dit is een standaardformaat speelgoed-drone, daarenboven is hij waterbestendig en kan tegen flinke stoten en dat is een primeur voor drones in deze prijscategorie.

En wat kan het eigenlijk allemaal?

De H31 is dus het perfecte instapmodelletje. De drone is ongeveer 30×30 cm, waardoor hij niet te moeilijk te transporteren is. Deze afmetingen in combinatie met het gewicht zorgen er dus ook voor dat hij valt binnen de categorie van RC-speelgoed. Hij heeft aan elke vleugel een led voor het bepalen van de oriëntatie en het vliegen in de nacht. Onder de cover voor de batterij is er ook de mogelijkheid voor het toevoegen van een kleine camera (die jammer genoeg niet is bijgeleverd). Zoals dus reeds gezegd is de drone water- en schokbestendig, waardoor iedereen ermee kan vliegen, zelfs je kleine neefje of nichtje van 8 jaar. Je hoeft namelijk geen schrik te hebben dat hij ermee botst of hem in het zwembad laat vallen.De meeste speelgoed quadcopters kunnen tegenwoordig ook tricks, zoals over de kop gaan in elke richting, de H31 kan dit natuurlijk ook. Niets unieks dus, maar wel leuk om te zien.

Waar vind ik nu zoiets?

Voor om en bij de 40 euro kan je de H31 in huis halen, wat het een perfect geschenk maakt voor een jarige tiener (jonger of ouder kan ook) of voor Kerstmis natuurlijk. Dit type drone is wel niet beschikbaar om te kopen in winkels in België aangezien het een Chinees merk is, maar tegenwoordig moet je niet meer naar China gaan om bij hen te winkelen. Er zijn verschillende sites die de JJRC H31 aanbieden, maar je moet wel voorzichtig zijn. Sommige sites zijn niet te betrouwen. Gearbest staat bekend voor een relatief snelle gratis verzending (reken op 2-4 weken) en als je hem binnen de 5 dagen wilt betaal je 11 euro meer (80 euro is een richtprijs voor drones van deze grootte in België, dus de totaalprijs valt goed mee). Als er problemen zijn met je product zijn ze ook steeds de eerste om het op te lossen. Trouwens, als je snel bent krijg je hem met een fikse korting.

Gesponsorde artikelen