Altijd al een influencer willen worden? Deze video legt uit hoe je dat moet doen

Altijd al een influencer willen worden? Deze video legt uit hoe je dat moet doen

Influencer worden, het is de droom van heel wat jongeren in tijden van sociale media. En het klinkt ook aanlokkelijk, kunnen leven van het maken van foto’s en die te posten op Instagram. Maar een influencer worden, is toch niet zo simpel. Daarom legt deze video op YouTube je uit hoe je dat precies wordt. 

Geld verdienen via Instagram, het is lang niet meer enkel iets voor wereldberoemde mensen. Ook in ons land duiken er steeds meer zogenaamde influencers op, die je vooral kan herkennen aan hun gesponsorde posts op Instagram. Maar hoe word je een succesvolle influencer? Wat zijn de vereisten en kan je het leren? Professor digitale marketing Sarah Steenhaut legt het uit in een video van Universiteit van Vlaanderen.

Bekijk hier de video “Hoe word ik een succesvolle influencer?”:

Influencers

Ze schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, de influencers. Beroemdheden, bloggers en deelnemers van Temptation Island, ze verdienen allemaal geld aan Instagram. Maar we hebben al goed nieuws, je moet niet deelnemen aan de ultieme relatietest om een influencer te worden. Je kan dat ook worden op je eigen manier.

In een video van Universiteit van Vlaanderen legt professor aan de UGent Sarah Steenhaut uit wat influencer marketing is. Eigenlijk kan het gezien worden als een nieuwe vorm van reclame. Een vorm die directer, persoonlijker en bereikbaarder is dan traditionele spotjes op televisie. Door de bereikbaarheid en vaak ook herkenbaarheid van influencers is het vaak zelfs een doeltreffendere manier van adverteren. Fans van een bepaalde influencer zien dat hun idool een bepaald product gebruikt en gaan toch ook eerder geneigd zijn om dat ook eens te proberen.

Instagram timtation_2018

Hoe word je een influencer?

Influencers bestaan uit drie grote groepen. Er zijn de mega-influencers, macro-influencers en micro-influencers. Mega-influencers kennen we allemaal, dat zijn de groten der aarde: beroemde sporters, acteurs of muzikanten. Zij hebben een immense fanbasis en kunnen daardoor enorme bedragen verdienen uit hun posts op Instagram. Denk maar aan topmodel Kendall Jenner die 250.000 dollar kreeg om het Fyre Festival te promoten.

Instagram kimkardashian

Macro-influencers zijn iets kleiner. Dit zijn vooral bloggers, YouTubers en andere mensen die hun bekendheid vooral haalden van sociale media. Voorbeelden hiervan zijn de dames van Pink Ambition, maar ook de deelnemers van Temptation Island kunnen onder deze groep gerekend worden. Ze zijn door hun deelname niet superbekend geworden, maar ze hebben wel een fanbasis verkregen op sociale media.


Instagram yentlkeuppens

De laatste groep is voor ons het meest bereikbaar, daarvoor moet je niet betalen in waardigheid door deel te nemen aan Temptation Island, maar kan je gewoon verder gaan op je eigen volgers. Je hoeft niet bekend te zijn om een micro-influencer te zijn. Maar om een micro-influencer te worden, moet je vertrekken vanuit je eigen passie. En dat kan heel uiteenlopend zijn, zo kan je koken, fotografie, maar ook je liefde voor naaktkatten in de verf zetten. Daarbij is het vooral belangrijk dat je jezelf blijft en gaat voor authenticiteit. Je werkt dan aan je eigen community, mensen die weten waar je voor staat en die ook terugkeren naar jou.

Instagram talisalo

Gesponsorde artikelen