Altijd al willen feesten in een metrostation? Binnenkort kan het in Londen!

Altijd al willen feesten in een metrostation? Binnenkort kan het in Londen!

Londen is het beu dat zijn metrostations staan te verkrotten. Daarom biedt Transport for London de verlaten stations te koop aan, in de hoop dat ze omgetoverd worden tot toeristenattracties, zoals nachtclubs en hotels.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen een bod doen op één of meerdere stations om ze daarna om te bouwen. Londen heeft 275 metrostations, maar daarvan zijn er heel wat aan hun lot overgelaten. Vele van de nu verlaten stations deden dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sommige werden gebruikt als schuilkelders, zelfs Winston Churchill is er ooit ondergedoken. Andere werden omgebouwd tot fabriek, waar de vrouwen kogels en bommen maakten. Ook werden er kunstwerken verstopt voor de nazi’s tijdens WOII. Nu hoopt Londen er opnieuw kunstwerken in te kunnen thuisbrengen, maar dan openbaar.Deze stations zijn populair onder de bieders, aangezien verschillende ook al dienst deden als set voor oorlogsfilms.

Krotten van 3,6 miljard

Naast nachtclubs en kunstgalerijen zijn er ook voorstellen om de stations en tunnels te veranderen in hotels, museums en kleinhandelaars. Het idee was er echter al langer. In 2009 werd er al  door Barclays bankier Ajit Chambers voorgesteld de tunnels en stations te hergebruiken. Toen werd het netwerk geschat op 3,6 miljard pond. “Toen de crisis het Verenigd Koninkrijk trof, begon ik een bedrijfje dat zich bezighield met de slapende Londense eigendommen op te sporen. Na vijf jaar kan ik  voldoen aan mijn belofte om 200 miljoen pond aan de staatskas toe te voegen.” Chambers zelf zou graag een National Fire Brigade-museum in een van de stations zien. 

Ondergrondse groenteteelt

Er wordt echter nog niet veel gelost over het project. TfL wil nog niets aan het publiek meedelen. De plannen zijn dus nog pril. Wel tonen verschillende bedrijven al interesse, zoals het Mandarin Hotel. Of misschien koopt MI6 wel enkele tunnels om er haar onzichtbare auto’s in te huizen. Sommige ondergrondse locaties zijn al in gebruik genomen. Onder de Northern Line worden er exotische groenten en kruiden verbouwd. In het Latimer Station werden lockers geplaatst. Een van de bekendste ghost stations is het 107 jaar oude Aldwych Station dat al twintig jaar gesloten is.

Bron: The Daily Mail

Gesponsorde artikelen