Alweer een naam voor Rock Werchter: System Of A Down maakt hun debuut op het festival op zaterdag 1 juli

Alweer een naam voor Rock Werchter: System Of A Down maakt hun debuut op het festival op zaterdag 1 juli

System Of A Down speelt op Rock Werchter. De Amerikaanse band met Armeense roots speelt voor het eerst op Rock Werchter en voor het eerst in België sinds april vorig jaar. Toen was het tien jaar geleden dat de band nog eens op een Belgisch podium had gestaan.

“Waar zijn de gitaren op Rock Werchter?”, je hoort het wel vaker als kritiek op het festival de laatste jaren. “Wel, hierzo!” moeten ze gedacht hebben, want als tweede naam maakt het festival de rock-/metalband System Of A Down aan, een band die net als Radiohead ook op het zusterfestival in Arras geprogrammeerd staat.

Armenië en andere politieke thema’s

De band met uit Californië heeft Armeense roots en daar maken ze geen geheim van. Ze hebben het in hun teksten vaak over de Armeense genocide (1915-1918). In die periode werden bijna 1,5 miljoen Armeniërs vermoord door het Ottomaanse regime. System Of A Down snijdt ook andere politieke thema’s aan. In de muziek zitten oosterse elementen die ze aanlengen met echo’s van Dead Kennedys, Slayer, Van Halen en Frank Zappa.

In april 2015 stond System Of A Down in Vorst Nationaal (Brussel), een concert dat in amper 7 minuten uitverkocht was. Hun bekendste hit is tot op vandaag nog altijd Chop Suey, een nummer dat sinds 2013 ook opduikt in De Tijdloze van Studio Brussel en ondertussen al is opgerukt tot een mooie 36e plaats.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2017 start op zaterdag 19 november om 10u. Vorige week werd reeds bekendgemaakt dat Radiohead op vrijdag 30 juni zal optreden en tegen 19 november verwachten we nog enkele namen en meer informatie over de prijzen van de tickets dit jaar.

Gesponsorde artikelen