Alweer etnische rellen door vlag in voetbalstadion… in Frankrijk nog wel

Alweer etnische rellen door vlag in voetbalstadion… in Frankrijk nog wel

Niet alleen in de Balkan kunnen vlaggen rellen veroorzaken, ook in Frankrijk was het dit weekend prijs. Tijdens de match Bastia-Nice begon de reservedoelman van de thuisclub met een Corsicaanse vlag naar de supporters van Nice te zwaaien. Dat pikten de fans van de Zuid-Franse club niet en ze bestormden het veld.

De thuisploeg had net een knappe 1-0 overwinning geboekt in een wedstrijd uit de hoogste klasse tegen Nice. Na het laatste fluitsignaal ging de reservekeeper van Bastia echter de gemoederen verhitten door met een Corsicaanse vlag naar de supporters van de tegenstander te trekken. Die vlag werkte als een rode lap op een stier, want de fans stormden het veld op. Vier mensen zouden volgens L’Equipe gearresteerd zijn. Hieronder zie je de beelden:

Drone

Nog maar een goede week geleden werd het voetbal opgeschrikt door een gelijkaardig incident. Tijdens de partij Servië-Albanië vloog een drone de Albanese vlag het stadion in. Wat volgde, was ongezien in het moderne voetbal.

Vlaggen en voetbal gaan duidelijk niet samen. Daarvoor heb je zelfs geen etnisch conflict nodig, dat weten ze ook in Brugge…

Gesponsorde artikelen