Alweer iemand die StuBru verlaat: Sam De Bruyn gaat naar Q-music

Alweer iemand die StuBru verlaat: Sam De Bruyn gaat naar Q-music

Radiopresentator Sam De Bruyn verlaat Studio Brussel voor Q-music. Na acht jaar neemt hij afscheid van de zender en hij gaat vanaf september een dagelijkse radioshow presenteren op Q. “Het moment is gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan”, zegt De Bruyn zelf. 

“Studio Brussel is acht jaar lang de familie geweest waar ik de kans kreeg om te groeien als radiomaker en muziekliefhebber”, zegt De Bruyn. “Ik koester enkel mooie herinneringen, waar ik immens dankbaar voor ben. Maar ondertussen is het moment gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe avontuur dat mij wacht bij Q-music.” Wat voor programma hij zal presenteren is nog niet bekend, maar Q belooft daar in augustus meer duidelijkheid over te scheppen.

De Bruyn raakte als getalenteerde jongeman binnen bij Studio Brussel via Studio Dada, een soort radiolab waar jonge radiomakers de kans krijgen hun talent te tonen. Daarnaast presenteerde De Bruyn ook op Eén, aan de zijde van Bruno Wyndaele in Het spiegelpaleis (2013) en als gastheer van Stars for Life (2014).

StuBru was good for you

Bij Q zijn ze heel tevreden met zijn komst. “Sam is een van de meest getalenteerde, authentieke radiopersoonlijkheden van Vlaanderen en ik ben blij dat hij ons team komt versterken”, zegt Tom Klerkx, de programmadirecteur van Q.

Jan Van Besien, nethoofd van StuBru, wil hem bedanken voor de fantastische jaren. “Ik heb hem als poulain mogen ontdekken en hij is een grote mijnheer geworden bij Studio Brussel. Het is uiteraard niet leuk om een fijne collega als Sam te zien vertrekken, maar het doet ergens ook deugd om te zien dat zoveel collega’s in de media, verspreid in Vlaanderen, hun carrière begonnen zijn bij Studio Brussel.”

Zomer van de transfers

Sam De Bruyn is niet de eerste die opstapt bij StuBru om nieuwe oorden op te zoeken. Ook Ayco Duyster verlaat de jongerenzender en gaat vanaf september bij Radio 1 aan de slag. Duyster heeft 18 jaar voor StuBru gewerkt. Ze wenst haar (ex-)collega veel succes bij Q. “We gaan je missen op de VRT”, klinkt het.

Merci voor de zalige momenten bij StuBru!

Gesponsorde artikelen