Amazon daagt Netflix uit en trekt naar de bioscoopzalen

Amazon daagt Netflix uit en trekt naar de bioscoopzalen

Online winkelgigant Amazon gaat nu ook films maken. De bedoeling is om zo’n 12 films per jaar te producen, in de cinemazalen te tonen en die kort nadien te streamen via Amazon Prime. De concurrentie met Netflix wordt bikkelhard. 

Amazon kondigde in een persbericht aan dat ze nu ook zelf films gaan maken. Het productiehuis zal Amazon Original Movies heten en zal zo’n 12 films per jaar uitbrengen. De eerste film zou dit jaar al op het witte doek verschijnen. 

Amazon pakt uit met het nieuws dat je vier tot acht weken na de bioscooppremière, de film al online zal kunnen kijken via hun streamingdienst Amazon Prime. Daarmee wordt de concurrentie met streamingsite Netflix bikkelhard. Netflix experimenteert met gelijktijdige releases. Zo zal Crouching Tiger, Hidden Dragon II in augustus gelijktijdig in première gaan in de cinemazalen als op de streamingsite. 

Amazon Original Movies zal focussen op unieke verhaallijnen en nieuwe opkomende acteurs en komt onder leiding van Ted Hope. Hope was de oprichter van productiehuis Good Machine, die prijswinnende films als Eat Drink Man Woman (1994) en Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) producete. 

Golden Globes

Amazon bewees op de Golden Globes van twee weken geleden al dat ze een grote speler op de markt zijn. Hun sitcom Transparant won de Golden Globe voor beste komedie- of musicalserie en hoofdrolspeler Jeffrey Tambor won het beeldje voor beste acteur in een komische serie of musical voor zijn rol in de serie. 

Transparent was de eerste online serie die aan de haal ging met een prijs voor beste komedie- of musicalserie op de jaarlijkse prijzenshow in Beverly Hills. 

Benieuwd of hun films het even goed zullen doen! 

De trailer van hun prijzenpakkende serie Transparent

Gesponsorde artikelen