Amazon haalt T-shirt offline met opschrift ‘Daddy’s little slut’

Daddy's little slut Amazon
Amazon

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft een wel heel opmerkelijk T-shirt verwijderd van zijn website. Dat deed de site naar aanleiding van een storm aan klachten van verschillende mensen. Op het T-shirt stond namelijk het opschrift Daddy’s little slut.

In de Verenigde Staten zorgde een T-shirt van de fabrikant Onlybabycare voor veel ophef. Het T-shirt kon namelijk gekocht worden op de website van de Amerikaanse gigant Amazon. Op zich niets mis mee, tot je het opschrift van het T-shirt ziet. Daarop stond de tekst Daddy’s little slut. Als je dat vrij vertaalt, wil dat eigenlijk niets meer zeggen dan ‘papa’s kleine slet’. En dat klinkt ons toch wat fout in de oren.

Al sinds juni op de site

Alsof dat nog niet erg genoeg is, spreekt de naam van de kledingfabrikant voor zich. De kleding is inderdaad bedoeld voor baby’s en kleine kinderen. Een vrij wansmakelijke én bovendien mislukte grap, die echt niet in goede aarde viel bij de consumenten van Amazon.

Het T-shirt stond al sinds juni op de website van de Amerikaanse site. Bij de beschrijving van het T-shirt stond dat het geschikt was voor verschillende gelegenheden, waaronder “buitenspelen, verjaardagsfeestjes, bruiloften en als dagelijkse kledij.”

Op Twitter kon iemand een foto van een screenshot posten van het oorspronkelijke T-shirt. Die tweet haalde ondertussen al meer dan 1.000 likes en meer dan 400 retweets.

Een woordvoeder bij Amazon bevestigde ook al aan The Independent dat het artikel op de site ondertussen verdwenen is. “Alle verkopers moeten zich aan onze verkoopvoorwaarden houden. Diegene die dat niet doen, zullen hun producten van de site moeten verwijderen. Dat kan ook tot gevolg hebben dat ze niet langer welkom zijn op Amazon. Ook dit product is niet meer verkrijgbaar nu.”

Gesponsorde artikelen