Amazon werkt aan alternatief voor Facebook Messenger, WhatsApp en iMessage

Amazon werkt aan alternatief voor Facebook Messenger, WhatsApp en iMessage

Chatapplicaties zijn bijna niet meer weg te denken en vervangen steeds vaker klassieke sms-berichten. Dat heeft ook Amazon gemerkt want de multinational lijkt van plan om met zijn eigen applicatie op de markt te komen, genaamd Anytime. Dat blijkt alvast uit een enquête die het bij zijn gebruikers liet uitvoeren.

WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, … iedereen heeft wel zijn favoriete chatapplicatie en en ook Amazon hoopt een deel van de markt in te nemen. De multinational heeft een enquête onder zijn gebruikers verdeeld waarin het hen vraagt wat zij belangrijk vinden in zo’n app.

Omdat de vragen zo concreet zijn, gaan veel volgers ervan uit dat Amazon de applicatie al ontwikkeld heeft. Heel onlogisch is het ook niet aangezien Amazon met Chime al iets gelijkaardigs voor bedrijven op de markt heeft. Ook Alexa, een applicatie die gebruikt in combinatie met de slimme luidsprekers Amazon Echo, is een soort chatapplicatie.

Veel gelijkenissen

De nieuwe app zou Anytime heten en op veel vlakken lijken op zijn concurrenten. Zo kan je kiezen voor individuele gesprekken of groepsgesprekken en zowel chatten als bellen. Amazon wijst er ook op dat alle berichten goed beveiligd zullen zijn en maakt melding van het gebruik van gifs, stickers en emoji’s. Zo’n stickers zou je ook kunnen toepassen op foto’s die je doorstuurt.

De enquête bevat ook informatie over eten bestellen via de applicatie, een optie die Facebook ook wil toevoegen in Messenger. Gebruikers zouden Anytime kunnen gebruiken via hun computer of smartphone, zowel op Android als op iOS. Wanneer Amazon van plan is om de applicatie te lanceren in niet bekend.

Bekijk hier de aankondiging …

… en alle mogelijkheden

Gesponsorde artikelen