Amazon wil ons huishouden veroveren en stelt 14 apparaten voor, waaronder ‘slimme’ microgolf die naar je stem luistert

Amazon wil ons huishouden veroveren en stelt 14 apparaten voor, waaronder ‘slimme’ microgolf die naar je stem luistert

Bij Amazon willen ze blijkbaar ons hele huishouden in handen hebben. Zo geeft de Amerikaanse internetgigant 14 nieuwe hardwareproducten aangekondigd, waaronder een ‘slimme’ microgolf, nieuwe versies van de Echo-speaker, een ‘slimme’ wandklok die luistert naar de digitale assistent Alexa en een stekker die bijna alles in je huis slim kan maken.

Het opvallendst nieuwe toestel van Amazon is hun microgolfoven. Het apparaat kost zo’n 50 euro en zal eerst in de VS uitkomen. De microgolfoven ziet er misschien normaal uit, maar hij luistert naar je stemcommando. De microgolfoven wordt namelijk bestuurd via een Echo-apparaat of de Alexa-app. “Je kan koken door het simpelweg aan Alexa te vragen”, klinkt het bij Amazon.

Tientallen gerechten

Er zijn tientallen bereidingsprogramma’s die je de microgolfoven zomaar kan doen uitvoeren. Wie bijvoorbeeld zin heeft in popcorn, zegt “Alexa, maak popcorn”. Het apparaat weet dan vanzelf wat ie moet doen. De microgolfoven weet ook zelf wanneer de producten klaar zijn.

Meer nog: je kan zelfs de timer via een spraakcommando bedienen voor meer geavanceerde gerechten. Zo hoef je niet met je vieze vingers op de toetsen te drukken.

Gesponsorde artikelen