Left Right
scrollTop top

Amerika is jarig: Washington is op ‘tankjacht’


Tanks Washington D.C.
© YouTube/Daily Mail

Op vier juli vieren Amerikanen hun onafhankelijkheid van het Britse Rijk. De Verenigde Staten bestaan dit jaar 243 jaar en president Trump vindt dat – blijkbaar – een speciale verjaardag. Hij plande een hele show om de onafhankelijkheid te vieren en zal ook tanks tentoonstellen.

Donald Trump liet al eerder weten dat hij een speciale viering in gedachten had voor de viering van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten dit jaar. “HOLD THE DATE!”, schreef hij op Twitter. “We zullen een van de grootste samenkomsten in de geschiedenis van Washington D.C. hebben op 4 juli.”

De Salute To America vindt plaats aan het Lincoln Memorial. “Gigantisch veel vuurwerk, entertainment en een toespraak van jullie favoriete President, ik!”, omschreef Trump de viering in februari. En blijkbaar heeft hij zijn woord gehouden.

Gevechtsvliegtuigen en tanks

Op de Onafhankelijkheidsdag wil Trump ook uitpakken met “het sterkste en meest gevorderde leger ter wereld“. De president kondigde gevechtsvliegtuigen aan, die over Washington D.C. zullen vliegen, en tanks, die tentoongesteld zullen worden.

Over dat laatste is niet iedereen tevreden: de legervoertuigen wegen meer dan 60 ton en inwoners van de hoofdstad zijn bezorgd dat hun wegen en bruggen de tanks niet zullen kunnen dragen.

Op ‘tankjacht’

De inwoners van Washington D.C. gingen op jacht. Heel wat van hen zochten tanks, omdat ze er geen idee van hadden hoe president Trump die naar de hoofdstad zou krijgen. Met een oplegger, blijkbaar:

Niet iedereen is blij met de komst van de gepantserde voertuigen. Met de ‘speciale’ onafhankelijkheidsviering in het algemeen: er is heel wat kritiek dat de festiviteiten enorm veel geld kosten. Trump schepte er namelijk ook al mee op dat vuurwerk op het feest van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten “grootser dan ooit” zal zijn.

“Kleine kost in vergelijking met de waarde”

De president reageerde op de kritiek met – hoe kan het ook anders? – een tweet. “De kost van onze grootse Salute to America morgen, is heel klein in vergelijking met wat ze waard is. We bezitten de vliegtuigen, we hebben de piloten, de luchthaven is vlak bij de deur, we hebben alleen brandstof nodig. We bezitten ook de tanks en zo. Het vuurwerk werd gedoneerd.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938