Amerika maakt zich klaar voor een nieuwe rally met rechtse sprekers

Amerika maakt zich klaar voor een nieuwe rally met rechtse sprekers

Honderden politieagenten zullen vandaag in Boston op straat te zien zijn. Met hun talrijke aanwezigheid willen ze voorkomen dat de “Free Speech”-rally die er vandaag plaatsvindt opnieuw escaleert in gewelddadige rellen zoals vorige week in Charlottesville. En ja, er is dus weer een rally van extreemrechts.

De ordediensten van Boston hebben in Charlottesville gezien hoe een betoging uit de hand kan lopen als rechtse groeperingen en tegenbetogers elkaar ontmoeten. Dat willen ze proberen voorkomen door 500 politieagenten in Boston op straat te sturen tijdens de Free Speech-rally.

Vredig discussiëren

Op de Facebookpagina van het event, schrijven de organisatoren van de rally dat ze “in geen enkele weg gelinkt willen worden aan de rally in Charlottesville”. Die rally kostte het leven aan een jonge vrouw. De organisatie zegt dat “iedereen welkom is die op een vredige en respectvolle manier wil praten of discussiëren”.

Rechtse sprekers

Maar de politie neemt dus geen risico’s en zal talrijk aanwezig zijn om eventuele escalaties te voorkomen. Op het event komen Kyle Chapman en Joe Biggs spreken. Chapman is een activist uit Californië die bij een rally in Berkeley eerder dit jaar werd opgepakt toen die rally ook gewelddadig werd. Biggs is voormalig lid van de rechtsgezinde website Infowars.

Texas

Ook in Texas wordt dit weekend rekening gehouden met protest. In Houston vindt een rally van de Black Lives Matter-beweging plaats. Met die rally protesteren ze tegen een standbeeld.

Gesponsorde artikelen