Amerikaans leger bestraft piloten die penis tekenden in de lucht

Amerikaans leger bestraft piloten die penis tekenden in de lucht

De twee piloten van de US Navy die twee weken geleden met de rook van hun gevechtsvliegtuig een penis tekenden in de lucht worden gestraft. De stunt viel dus duidelijk niet in goede aarde bij de top van het Amerikaanse leger, al worden de piloten wel niet ontslagen.

De stunt van de twee piloten op 17 november was snel wereldnieuws en veel mensen zagen er wel de humor van in. Maar dat was niet bij de Amerikaanse legertop. Die waren er dan ook snel bij om te beklemtonen dat het tekenen van penissen met gevechtsvliegtuigen niet behoort tot de vaste training van de piloten.

Er volgden ook snel verontschuldigingen. Kort na de stunt had er namelijk een moeder geklaagd bij een lokale nieuwswebsite omdat ze aan haar kinderen had moeten uitleggen wat er te zien was in de lucht.

Piloten worden gestraft, maar krijgen geen ontslag

“De US Navy wil dat zijn piloten zich aan de hoogste standaarden houden en vindt zo’n gedrag absoluut onaanvaardbaar”, liet een woordvoerder twee weken geleden weten. “We houden de piloten verantwoordelijk en zullen een de zaak grondig onderzoeken.”

Vandaag kwam er dan een nieuwe mededeling. Daarin liet een woordvoerder van het leger liet weten dat de twee piloten gestraft zullen worden voor hun actie. Wat die straf precies is, werd niet bekend gemaakt, maar de piloten worden dus niet ontslagen.

Met die uitspraak is het onderzoek naar de penisstunt trouwens nog altijd niet afgerond. Er wordt namelijk ook nog onderzocht welke gezagvoerder op dat moment verantwoordelijk was.

Bekijk hier nog eens de penistekening:

Gesponsorde artikelen