Amerikaanse versie ‘De Mol’ krijgt tweede seizoen op Netflix

In het najaar van 2022 kwam Netflix met The Mole. Dat was een reboot van de Amerikaanse versie van onze De Mol, waarin onbekende kandidaten het tegen elkaar opnemen terwijl één iemand het spel probeert te saboteren. Het eerste seizoen was zo’n groot succes dat Netflix nu besloot om er een tweede van te maken. Ook dat zal nog niet meteen te zien zijn in ons land.

Wie hoopt op een nieuwe versie van De Mol om het wachten op onze versie makkelijker te maken, is eraan voor de moeite. Hoewel Netflix zonet heeft aangekondigd dat het met een tweede seizoen van The Mole komt, is het nog steeds niet duidelijk of de reeks ooit ook in België te zien zou zijn. Toch zien we de vernieuwing als een overwinning voor de Belgische televisie, want ook in het nieuwe seizoen zullen heel wat opdrachten uit de Vlaamse versie verschijnen.

The Mole

In The Mole moeten twaalf mensen samen opdrachten uitvoeren, terwijl één van hen zal proberen om die opdrachten te saboteren. Dat de Amerikaanse versie zich vaak baseert op onze versie, is geen geheim meer. Zo zaten er in het eerste seizoen heel wat opdrachten die fans van onze De Mol al eerder zagen. Denk daarbij aan de opdracht met het sleuteltje in de kist, die met het pikante eten en die met de ontploffende stoelen.

Het uiteindelijke resultaat hebben we nog nooit gezien, aangezien The Mole niet in ons land is verschenen. Maar daar kan in de toekomst misschien nog wel verandering in komen en dan krijgen we dus ineens al zeker twee seizoenen. Wanneer dat tweede seizoen wereldwijd op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...