Amerikaanse onderzoeker: “De term vagina is niet gender-inclusief, noem het voorgat”

Amerikaanse onderzoeker: “De term vagina is niet gender-inclusief, noem het voorgat”

Volgens een Amerikaanse gezondheidssite is het woord ‘vagina’ niet gender-inclusief en zou het voorgat genoemd moeten worden. Een onderzoeker op de grote, medische website Healthline vindt de term te vrouwelijk.

Onderzoeker Mere Abrams publiceerde op de medische website Healthline een nieuwe ‘LGBTQIA Safe Sex Guide’. LGBTQIA staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, intersex and asexual. De onderzoeker zegt dat het orgaan een vrouwelijke term is en beter ‘voorgat’ zou genoemd moeten worden. “Dat is een gender-inclusieve uitdrukking die ook tegemoet komt aan transseksuelen”, klinkt het in het artikel.

Beter voor seksuele voorlichtingen

Mere Abrams schrijft in het artikel dat het woord vagina niet geschikt is voor bijvoorbeeld transseksuelen. “In die kringen wordt de uitdrukking ‘front hole‘ steeds populairder”, zegt hij.

Mere is ook van mening dat seksuele voorlichting beter zal verlopen als het woord vagina niet meer wordt gebruikt. “Het idee dat een penis uitsluitend een mannelijk lichaamsdeel en een vulva uitsluitend een vrouwelijk lichaamsdeel is, is niet accuraat.

Niet hernoemd

De medische website heeft intussen laten weten dat ze de vagina niet anders gaan noemen. “Sommige mensen hebben de indruk dat Healthline nu de term ‘voorgat’ zal gebruiken in plaats van vagina. Dit zal niet gebeuren”, klinkt het op de site.

Online op conservatieve blogs en sociale media wordt er wel een beetje gelachen met de uitspraak.

Gesponsorde artikelen