Amerikaanse remake ‘Crash Landing on You’ kan sciencefiction worden

Er wordt gewerkt aan een Amerikaanse remake van de populaire Zuid-Koreaanse reeks Crash Landing on You. Die K-drama vertelt het verhaal van de Zuid-Koreaanse Yoon Se-ri, die per ongeluk in Noord-Korea terechtkomt en daar de knappe Captain Ri ontmoet. De verhoudingen tussen Noord- en Zuid-Korea staan centraal in de reeks, waardoor het onduidelijk was hoe de Amerikaanse remake dit zou aanpakken. Maar nu lijkt er een mogelijke oplossing gevonden.

Er is een update over de Amerikaanse remake van Crash Landing on You. De populaire Zuid-Koreaanse reeks is bij ons te bekijken op Netflix en de streamingdienst liet zo’n twee jaar geleden al weten dat het werkt aan een Amerikaanse versie. En die zou zich wel eens kunnen afspelen in de ruimte.

Crash Landing on You

Crash Landing on You wordt door liefhebbers van het genre vaak bestempeld als het beste K-drama ooit gemaakt. De serie vertelt het verhaal van de Zuid-Koreaanse rijke erfgename Yoon Se-ri (Son Ye-jin), die door een storm tijdens het paragliden in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea belandt. Daar wordt ze gevonden door Captain Ri (Hyun Bin). Hij probeert haar te helpen om terug te keren naar Zuid-Korea, maar dat is natuurlijk geen sinecure.

De reeks werd vooral gelauwerd door de correcte weergave van Noord-Korea en de inwoners van het land. Ook de acteerprestaties van Son Ye-jin en Hyun Bin konden op lof rekenen. De twee zijn ondertussen ook in het echte leven getrouwd en verwelkomden vorig jaar hun eerste kindje samen.

Amerikaanse scifiremake

Zo’n twee jaar geleden werd aangekondigd dat Netflix werkt aan een Amerikaanse remake van Crash Landing on You. Daarbij was het natuurlijk niet meteen duidelijk hoe het verhaal zich zou vertalen naar de Verenigde Staten.

In een interview met The New Yorker deelde Bela Bajaria, het hoofd globale televisie van Netflix, dat het inderdaad moeilijk is om een reeks die zo specifiek over Noord- en Zuid-Korea gaat te verplaatsen naar de Verenigde Staten. Maar Jinny Howe, de vicepresident van dramaseries voor de Verenigde Staten en Canada, gaf al een ideetje. “Ik denk dat we gaan kijken of we de breuk meer symbolisch kunnen maken. We zijn nu aan het denken aan sciencefiction.” Bajaria voegde daaraan toe dat “het voornaamste de cultuurclash is tussen twee personen die niet samenhoren, maar wel gemaakt zijn voor elkaar”. Daarbij wordt dus gedacht aan de ruimte.

De fans van Crash Landing on You zijn – en dan drukken we het nog zacht uit – niet bepaald te vinden voor een remake van de reeks in de ruimte. Op sociale media komt er zo al heel wat kritiek op het idee.

Meer
Lees meer...