Left Right
scrollTop top

Amerikaanse soldaten zuipen IJsland droog


Amerikaanse soldaten zuipen IJsland droog

Meer dan 6.000 Amerikaanse soldaten die in IJsland een stop maakten op weg naar manoeuvres in Zweden en Finland hebben zowat al het bier in Reykjavik opgezopen.

De Amerikaanse soldaten waren op weg naar Noorwegen voor Trident Juncture 18 – de grootste militaire oefening van de NAVO sinds de Koude Oorlog.

Volgens IJslandse media dronken de Amerikanen zowat al het bier op in diverse bars en restaurants in de stad. Lokale brouwerijen moesten “nood”-vaten aanslaan om de bars te bevoorraden die door hun biervoorraden zaten.

De Amerikaanse troepen bleken vooral geïnteresseerd in het drinken van de lokale pils in plaats van geïmporteerd bier. Vooral Gull, gemaakt door de IJslandse brouwerij Ölgerð Egils Skallagrímssonar, was populair bij de soldaten.

300.000

Bijna 300.000 soldaten – waarvan ten minste 50.000 Amerikanen – uit alle 29 landen van de NAVO, inclusief de alliantiepartners Zweden en Finland, zullen deelnemen aan de Trident Juncture. Ongeveer 65 marineschepen, 10.000 voertuigen en 250 vliegtuigen zullen aan de miltaire oefening deelnemen.

De oefening volgt op het voornemen van president Donald Trump zich terug te trekken uit het Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF), dat oorspronkelijk werd ondertekend door president Ronald Rezgan en algemeen secretaris Mikhail Gorbachev van de voormalige Sovjet-Unie in 1987.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452