Amerikanen dienen klacht in omdat Adam Levine zonder T-shirt optrad tijdens de Super Bowl

Amerikanen dienen klacht in omdat Adam Levine zonder T-shirt optrad tijdens de Super Bowl

Janet Jackson zette zo’n vijftien jaar geleden al de VS in rep en roer doordat haar tepel zichtbaar was gemaakt. De controverse rond Adam Levine, die nu heerst doet daaraan denken. Levine trok z’n T-shirt uit tijdens zijn optreden tijdens de halftime van de Super Bowl en preuts Amerika slikt dat niet.

Maar liefst vijftig Amerikanen dienden een klacht in bij de Federal Communications Commission (FCC), de overheidsinstelling die zich over radio en televisie buigt. De reden: de tepels van Adam Levine waren zichtbaar tijdens z’n optreden op de Super Bowl, het kampioenschap American football dat doorging op 4 februari. Dat meldt het Amerikaans tijdschrift The Hollywood Reporter.

“Ik wil dat hij verbannen wordt, zoals dat ook gebeurde bij Janet Jackson”, zou er in een brief gestaan hebben. Sommigen vinden zelfs dat Adam Levine “twee keer zo hard gestraft” moet worden als Janet Jackson destijds. Een kijker uit het progressieve Californië schreef dat hij/zij “boos was vanwege een halfnaakte stripper op het podium tijdens de halftime show”.

Heel wat ouders dienden ook klacht in omdat de trailer van de horrorfilm Us getoond werd tijdens de reclame.

Geen boete

Nancy Stevenson van de FCC laat alvast weten dat er aan het blote bovenlijf van Adam Levine geen staartje komt. Die mag van geluk spreken, want toen Janet Jackson haar tepel had laten zien in 2004 kreeg ze een boete 550.000 dollar of 485.000 euro voorgeschoteld van de FCC. De boete werd uiteindelijk kwijtgescholden na een lange, juridische strijd. Toch kan het nog erger. De grofgebekte, Amerikaanse radiopresentator Howard Stern kreeg tussen 1990 en 2004 boetes van in totaal 2,5 miljoen dollar of 2,2 miljoen euro.

Gesponsorde artikelen