Amerikanen en hun remakes: HBO wil ‘Borgen’

Amerikanen en hun remakes: HBO wil ‘Borgen’

De Amerikaanse zender HBO is vastbesloten om een Amerikaanse remake van ‘Borgen’, het Deense politieke televisiedrama, te maken. Producente Camilla Hammerich heeft de plannen bekendgemaakt op een persconferentie in Dublin.

Volgens Hammerich heeft de HBO een deal gesloten met BBC Worldwide, dat de fictieserie zou producen. Borgen gaat over de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Allicht niet meteen iets wat de meeste Amerikanen zal aanspreken en daarom zal de remake zich afspelen in de Amerikaanse politiek.

Borgen is lang niet de eerste serie waarvan een Amerikaanse remake gemaakt wordt. Ook het Vlaamse Clan wordt herwerkt voor een Amerikaans publiek. Vijf andere populaire reeksen die een Amerikaanse remake kregen:

1. House of Cards

De Britse serie (8,9/10 op IMDb) was slechts vier afleveringen lang, de Amerikaanse versie (ook 8,9/10) begint straks al aan haar tweede seizoen. 

2. Veep

Dezelfde premisse, dezelfde humor, andere setting. Van een Brits kabinet in The Thick of It (8,8/10) naar het kantoor van de vicepresident in Veep (7,8/10)

3. The Office

Het eerste seizoen van de Amerikaanse The Office (8,9/10) was middelmatig, maar eens de remake de originele versie (8,7/10) losliet, werd de reeks een van de beste sitcoms van de 21ste eeuw.

4. The Killing

De eerste twee seizoenen van de remake van The Killing (8,1/10) waren gewoon het origineel (8,3/10) nagespeeld, maar vanaf het derde seizoen werd er flink van het originele scenario afgeweken.

5. The Bridge

De originele serie (8,5/10) kreeg vorig jaar een gelijknamige Amerikaanse remake (7,7/10), met Diane Kruger in de hoofdrol.

Gesponsorde artikelen