Amerikanen lusten het beleid van Trump nu liever dan dat van Obama in 2010

Amerikanen lusten het beleid van Trump nu liever dan dat van Obama in 2010

Maar liefst 48 procent van de Amerikanen gaat akkoord met het beleid van president Donald Trump. Dat blijkt uit het Rasmussen Report van de American Research Group. Daarmee valt Trump meer in de smaak dan zijn voorganger Obama in dezelfde week in 2010. Wel gaat het hier om een peilingbureau dat wel vaker goede cijfers over Trump vrijgeeft.

Het peilingsbureau moet wel met een korrel zout genomen worden aangezien ze wel al vaker uitzonderlijk goede cijfers over Trump publiceerde. Het was het peilingsbureau dat ook, naast de L.A. Times en IBD/TIPP, de overwinning van Trump in 2016 voorspelde.

Toen de resultaten van de verkiezing uitkwam, schreef de hoofdredacteur van Rasmussen een opiniestuk waarin hij vertelde dat hij versteld stond van hoe de media is omgegaan met de verkiezingscampagne.

“De media gaf steeds een vertekend beeld van de campagne en de meeste peilingbureaus versterkten dat beeld. Steeds was controverse aan de orde van de dag en de meeste daarvan gericht tegen de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Vele media – met de New York Times op kop – zeiden tot kort voor de verkiezingen dat Hillary Clinton al gewonnen had. Drie dagelijkse peilingen – waaronder Rasmussen – gaven een veel accurater beeld.”

Na de verkiezingen zou de American Research Group de Rasmussen Report als eerste rangschikken in een klassement waarin de pre-electorale uitslagen van 25 peilingbureaus voor de presidentsverkiezingen werden gerangschikt.

Gesponsorde artikelen