Anderlecht champion! Volgens Football Manager toch

Anderlecht champion! Volgens Football Manager toch

Anderlecht wordt dit jaar opnieuw kampioen. Dat voorspelt een simulatie van Football Manager 2015, de game die eind volgende week verschijnt.

Volgens de simulatie die Sports Interactive en SEGA, de makers van het spel, elk jaar doen, laat Anderlecht rivalen Gent en Club Brugge achter zich en haalt de Brusselse club haar 34ste landstitel binnen. Standard Luik sluit het woelige jaar af met een Europees ticket, en ook Westerlo stunt door Europees voetbal in de wacht te slepen. 

Topscorer en -kaartenpakker

“Frédéric Gounongbe legt er in de simulatie 19 in het mandje en is daarmee afgetekend topscorer in de Jupiler Pro League”, luidt het. “De Westelse spits doet er alles aan om deze voorspelling te laten uitkomen want hij is op dit ogenblik de Gouden Stier met 9 rozen. Ismaila N’Diaye (Cercle Brugge) valt daarentegen een twijfelachtige eer te beurt: de 26 jarige Senegalees wordt de grootste kaartenpakker van onze competitie. N’Diaye pakt in de simulatie twee maal rood dit seizoen. Ook hij is aardig op weg om de simulatie te laten kloppen want hij pakte dit seizoen alvast een eerste rood karton tegen Waasland-Beveren.”

Talent

Volgens de simulatie heeft Anderlecht met Youri Tielemans ook het grootste Belgische talent onder 19 jaar in huis. “Enfant terrible Zakaria Bakkali krijgt van Football Manager 2015 het voordeel van de twijfel want hij is het tweede grootste talent. Theo Bongonda van Zulte Waregem vervolledigt de top drie. Wat opvalt is dat maar liefst vier spelers uit de top tien actief zijn bij Racing Genk.”

  1. Youri Tielemans (17, Anderlecht)
  2. Zakaria Bakkali (18, PSV)
  3. Theo Bongonda (18, Zulte Waregem)
  4. Siebe Schrijvers (18, Genk)
  5. Nordin Jackers (16, Genk)
  6. Wout Faes (16, Anderlecht)
  7. Paolino Bertaccini (16, Genk)
  8. Ismael Azzaoui (16, Tottenham)
  9. Julien Ngoy (16, Stoke City)
  10. Senne Verbiest (18, Genk)

Game

Belangrijke vernieuwingen in de game zijn onder meer de keuze tussen verschillende managersstijlen, aanpassingen in de gebruikersinterface, een nieuw scoutingcentrum en meer realistische persoonlijkheden van spelers. Ook technisch zijn heel wat dingen aangepast. “Meer dan 2.000 nieuwe motion capture-animaties, nieuwe belichting, verbeterde  spelersmodellen en balfysica voegen extra diepte en realisme toe aan de 3D-­wedstrijdengine”, klinkt het. De makers vermelden ook nog de verbeterde AI, individuele instructies aan spelers en teambesprekingen aan de zijlijn.

Gesponsorde artikelen