Andrew Tate wordt door nieuwe vrouw beschuldigd van seksueel misbruik

Er is een nieuwe vrouw naar voren gekomen met een verhaal over de zelfverklaarde vrouwenhater Andrew Tate. De vrouw, die anoniem wil blijven maar de schuilnaam Evie gebruikt, deelde haar verhaal met BBC.

Andrew Tate is al meermaals in opspraak gekomen. Daarbij ging het om beschuldigingen van verkrachting en mensenhandel. Voor dat laatste zat hij de afgelopen maanden vast. Nu is Tate opnieuw vrij (met huisarrest), maar daar kan een nieuwe getuigenis snel weer een stokje voor steken.

Andrew Tate

In een interview met Victoria Derbyshire van BBC Newsnight deelt een vrouw, die anoniem wenst te blijven en getuigt onder de naam Evie, haar verhaal over Andrew Tate. Ze ontmoette de voormalige kickbokser in augustus 2014 toen hij werkte als portier in een nachtclub in het Britse Luton. Zelf was ze toen 20 jaar oud en nog aan het studeren. Eerst hadden ze seks met wederzijdse toestemming. Enkele maanden later hadden ze opnieuw seks in het appartement van de vrouw, maar daarbij werd Tate al snel agressief.

De vrouw beweert dat Andrew Tate haar wurgde tijdens de seks tot ze bewusteloos was. Wanneer ze nadien weer bij bewustzijn was, was Tate nog steeds aan het proberen om seks met haar te hebben. Hij bleef daarbij herhalen: “Ik bezit jou, jij bent van mij.” Ze vertelt ook dat Tate diezelfde nacht herhaaldelijk dreigde met geweld en er zelfs mee dreigde haar te vermoorden. Hij bleef dit soort bedreigingen maken tot in de ochtend.

Evie spreekt nu pas over de feiten omdat ze deze aanvankelijk niet zag als verkrachting of seksueel misbruik. Maar toen ze het verhaal zes jaar later vertelde aan haar vrienden werd duidelijk dat het wel degelijk ging om seksueel misbruik. Evie is de vierde vrouw die Tate beschuldigt van seksueel misbruik. Een van deze andere vrouwen vertelde een gelijkaardig verhaal waarbij ze gewurgd werd door Tate tot ze het bewustzijn verloor.

Bekijk hier de volledige getuigenis van Evie:

Meer
Lees meer...