Android 11 bèta: dit mogen we verwachten

Android update
Shutterstock

De bètaversie van het nieuwe besturingssysteem Android 11 is uitgerold aan een aantal Google Pixel-gebruikers. Die bèta was nochtans uitgesteld, maar op die manier hebben we toch een zicht op een aantal vernieuwingen en extra features.

8AM Tech

In het nieuws: Bepaalde bezitters van Google Pixel 4-smartphones hebben vandaag via een update de bèta van Android 11 binnengekregen.

  • De release van die bètaversie van Android 11 was normaal algemeen gepland voor woensdag 3 juni. Door de onrust in verschillende Amerikaanse steden naar aanleiding van de dood van George Floyd is die echter uitgesteld.
  • Een nieuwe datum is er nog niet.

Wat is er nieuw? Doordat de update toch al verschenen is op verschillende Pixel-telefoons hebben we wel al een zicht op de geplande veranderingen bij Android 11. De gespecialiseerde website XDA Developers verzamelde de belangrijkste nieuwigheden. Dit zijn de opmerkelijkste:

  • Ben je de afgeronde vierkante icoontjes van applicaties beu? Android komt binnenkort met drie nieuwe vormen.
  • De instellingen van het zogenaamde ‘Power Menu‘ zullen er volledig anders gaan uitzien. In deze instellingen kan je externe, slimme apparaten – zoals alarmen, lichten en dergelijke – toevoegen en beheren.
  • Het muziekbedieningspaneel blijft, in tegenstelling tot bij eerdere ontwikkelaarsversies van Android 11, toch zichtbaar in het notificatiemenu. De mogelijkheid om het enkel zichtbaar te maken in Quick Settings wordt optioneel.
  • Pixel Launcher maakt het mogelijk om te beheren welke applicaties je smartphone moet suggereren aan jou, in plaats van die keuze automatisch te laten gebeuren. Die suggesties zal je dan te zien krijgen op de onderste rij op je home screen.
8AM Tech

Gesponsorde artikelen