Android belooft updates terwijl je je apps aan het gebruiken bent

Android belooft updates terwijl je je apps aan het gebruiken bent

Apps updaten, we zijn er niet allemaal even goed in. Daarom wil Android het nog makkelijker maken om al z’n gebruikers zo snel mogelijk up to date te brengen. Je zal je apps kunnen updaten terwijl je ze aan het gebruiken bent.

Wanneer zie jij dat je je apps moet updaten? Net als je ze nodig hebt natuurlijk en daarom lopen veel Android-gebruikers achter met hun updates. Bij Android zijn ze dat wat beu en willen ze maken dat die overgangen vlotter verlopen. Dus komt er zeer binnenkort een update die ervoor zal zorgen dat je zelfs niet meer uit de app moet om de update te krijgen.

Full-screen

Dat kondigde Android aan tijdens de voorstelling van hun vouwbare smartphone die binnenkort ook verwacht wordt. Stephanie Cuthbertson, de product manager van Android, kondigde op de developers blog aan dat “je twee opties zal hebben met deze API. De eerste is een full-screenoptie voor kritieke updates wanneer je verwacht dat de gebruiker de update onmiddellijk doet. De tweede optie zal flexibel zijn, de gebruiker kan de app gewoon blijven gebruiken terwijl ie verder loopt.”

Het klinkt natuurlijk als een geweldig alternatief, maar er is ook wel een hogere doelstelling voor de API. Waar je nu nog de vrije keuze zal hebben om een update te installeren, zijn pushes op updates nu niet meer ver weg voor Android. En dat kan op termijn problematisch zijn voor wie een oudere smartphone heeft.

Updaten wanneer je wil … binnenkort

Wanneer we de API kunnen verwachten, dat kon Cuthbertson nog niet zeggen, al was het wel duidelijk uit Androids presentatie dat het voor binnenkort zal zijn. Het grootste probleem voor updates: die twee extra stappen om ‘m uit te voeren, ligt dus binnenkort achter ons.

Gesponsorde artikelen