Left Right
scrollTop top

Angelina Jolie maakt film voor Netflix


Angelina Jolie maakt film voor Netflix

Angelina Jolie heeft een nieuw project op het oog. De sociaal bevlogen regisseuse en actrice wil het in haar vierde film als regisseur de Rode Khmer in Cambodja behandelen. 

Tot nu toe staat Angelina Jolie vooral bekend als een sociaal bevlogen regisseur. Haar debuutfilm In The Land Of Blood And Honey (2011) was een verrassend rauw drama over de burgeroorlog in Joegoslavië.

In Unbroken (2013) vertelde ze dan weer het ongeloofwaardige, maar waargebeurde verhaal van Olympisch kampioen Louis Zamperini die neerstort tijdens WOII, 47 dagen op zee overleeft en dan in een Japans gevangenkamp terechtkomt.

Het nieuwe project: de Rode Khmer

Nu heeft de regisseuse haar zinnen gezet op een andere gruwelijke periode uit de geschiedenis: de Rode Khmer in Cambodja. De Rode Khmer was de militaire tak van de Communistische Partij en zij waren in Cambodja verantwoordelijk voor zo’n 2 miljoen doden tussen 1975 en 1979 – de periode dat ze aan de macht waren – op een bevolking van amper 7 miljoen. Deze periode werd later bekend onder de naam The Killing Fields, onder het regime van Pol Pot.

Jolie wil een historisch drama draaien over de gruwelpraktijken van de Rode Khmer en gaat daarvoor in zee met streamingdienst Netflix. Ze doet daarvoor beroep op het levensverhaal van Loung Ung, een mensenrechtenactiviste die tijdens The Killing Fields werd gerekruteerd als kindsoldate terwijl haar broers en zussen in werkkampen belandden.

Netflix wil het project voorstellen op verschillende filmfestivals en het online te bekijken stellen in de zomer van 2016.

Netflix wil meespelen in filmland

Netflix begint zo meer en meer ook een stevige speler te worden op het gebied van film. Onlangs nog kocht de dienst de exclusieve rechten voor de film Beasts Of No Nation, geregisseerd door Cary Fukunaga, de regisseur van het eerste seizoen van de bejubelde HBO-reeks True Detective.

Ook Beast Of No Nation vertelt het verhaal van een kindsoldaat, namelijk de jonge Agu, kindsoldaat in West-Afrika. Idris Elba, bekend van de series Luther en The Wire, speelt zijn Commandant.

Netflix heeft naar verluid $12 miljoen betaald voor de rechten van de film die in alle Netflix regio’s te zien zal zijn, evenals in geselecteerde Amerikaanse bioscopen. De film is gebaseerd op de gelijknamige veelgeprezen roman uit 2005 van de Nigeriaanse auteur Uzodinma Iweala.

Netflix heeft nog geen releasedatum aangekondigd voor dit project, maar de productie van de film loopt al sinds 2013 en bevindt zich nu al in de fase van de postproductie. Wellicht kunnen we de film dus nog dit jaar nog verwachten op Netflix.

Maar eerst nog…

Momenteel legt Angelina Jolie de laatste hand aan het zelf geregisseerde én geschreven romantische drama By The Sea waarin ze zelf in de hoofdrol te zien zal zijn naast haar echtgenoot Brad Pitt. Het is de eerste keer dat de twee weer samen zullen spelen sinds Mr. & Mrs. Smith (2005), de filmset waar de vonk tussen de twee oversprong.

By The Sea vertelt het veelbelovend klinkende verhaal van Vanessa en Roland. Zij is een voormalige danseres, hij is een Amerikaans schrijver. We bevinden ons in het Frankrijk van midden jaren 70 en zijn er getuige van hoe het koppel stilaan uit elkaar lijkt te groeien. Ze hullen zich in stilte wanneer ze bij elkaar zijn, maar lijken wel te kunnen verbinden met enkele van de lokale inwoners.

Naast Brad Pitt en Angelina Jolie zal ook de ravissante Mélanie Laurent in de film te zijn. De release van de film is gepland voor november.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…