Primeur: presidentskandidaat Joe Biden voert nu campagne in ‘Animal Crossing’

Animal Crossing campagne Joe Biden
Animal Crossing

De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris zijn eerder deze week campagne beginnen voeren in de populaire Nintendo-game Animal Crossing: New Horizons.

Animal Crossing

De Amerikaanse techwebsite The Verge meldt dat alle Animal Crossing-spelers vanaf 1 september gratis Biden-Harris-hekjes kunnen downloaden om op hun eiland te plaatsen. Spelers kunnen kiezen tussen vier verschillende ontwerpen voor die hekjes: het officiële Biden-Harris-logo, een Team Joe-logo, een Joe- logo met een Pride-vlag erin en een ontwerp met bekende Aviator-zonnebrillen in de kleuren van de Amerikaanse vlag.

Biden en Harris laten in het spel zien hoe deze hekjes eruit zien als je ze op je eigen eilandje zet. Het ziet er wat speciaal uit, maar het past wel bij perfect bij de jongere, progressieve Amerikanen die het duo met deze zet wil aanspreken.

QR-code

Animal Crossing

Wie de Joe Biden-ontwerpen op zijn of haar eiland wil krijgen, moet de QR-scanner in de Nintendo Switch Online-app downloaden. Zodra je in de app bent moet je op Animal Crossing: New Horizons drukken.

Daarna ga je naar de NookLink-app en tik je ‘Scan a QR code using your camera‘ aan. Hierna opent de camera-app op je smartphone en kan je één van deze vier codes scannen. Daarna vind je de ontwerpen terug tussen je zelfgemaakte ontwerpen.

(Lees verder onder deze afbeeldingen.)

Animal Crossing
Animal Crossing
Animal Crossing
Animal Crossing

Niet enkel hekjes

Zoals Animal Crossing-fans wel zullen weten, is het ook nog mogelijk om heel wat andere dingen met die designs te doen. Zo kun je ze op een T-shirt zetten om er altijd in rond te lopen, ook kun je één van de designs gebruiken als je eilandvlag.

Dé quarantaine-game

Animal Crossing

Het campagneteam van Biden en Harris heeft wellicht veel moeite in de designs voor Animal Crossing gestoken, omdat het spel voor heel wat Amerikanen dé quarantaine-game is.

Christian Tom, de leider van de Biden-campagne, legt uit waarom er gekozen werd voor deze game: “Animal Crossing is een dynamisch, divers en krachtig platform dat mensen uit de hele wereld bij elkaar brengt. Het is een interessante nieuwe kans voor onze campagne om supporters van Biden-Harris met elkaar in contact te brengen terwijl ze hun eilanden bouwen en versieren.”

Truc van de democraten

Het mag dan wel de eerste keer zijn dat politici actief campagne voeren op Animal Crossing, maar het is lang niet de eerste keer dat ervoor gekozen wordt om kiezers te winnen via online games. 

Zo gebruikte de voormalige democratische presidentskandidate Hillary Clinton in 2016 de slagzin “Pokemon Go to the polls” om in te spelen op de Pokemon Go-hype van toen en jonge mensen voor haar kar te spannen. Die zin pakte voor Hillary niet zo goed uit en wordt vaak gezien als een cringy moment in haar campagne. Wij zijn alvast benieuwd wat de game community zal vinden van deze move van Biden.

Gesponsorde artikelen