Annemie Struyf ging op date met piepjonge Tunesiër (voor de goeie zaak)

Alles voor de journalistiek, dat moet journaliste Annemie Struyf gedacht hebben toen ze voor haar programma Via Annemie op date ging met een jonge Tunesiër. De jongeman, die ze 22 schat, probeerde haar te verleiden en vroeg haar zelfs ten huwelijk.

In de tweede aflevering van Via Annemie trokken Annemie en politiecommissaris Kathleen Calie naar Djerba. Het Tunesische eiland is een populaire vakantiebestemming voor ‘eenzame blanke vrouwen’. Annemie ging naar een bar in Djerba die bekend staat als ontmoetingsplek voor jonge Tunesiërs. Al snel werd ze benaderd door een jonge man die vroeg om telefoonnummers uit te wisselen alvorens haar ten dans te vragen. 

Annemie stemde toe om de volgende dag samen een koffie te gaan drinken. De Tunesiër liet er geen gras over groeien en zei: “Ik heb met jou gedanst en nu wil ik met je trouwen”. Dat Annemie veel ouder is dan hem, stoorde hem niet. “We hebben nog een heel leven voor ons”, zegt hij. 

Met haar reportage wil Annemie het probleem van schijnhuwelijken aankaarten. Volgens commissaris Calie worden er de laatste tijd veel huwelijken geregistreerd van oudere blanke vrouwen en jonge Tunesische mannen. Dat de affectie van de mannen niet altijd goede bedoelingen heeft, merken de vrouwen die op een roos wolkje leven niet altijd. 

Bekijk de date hieronder. 

Meer
Lees meer...