Anti-Trump concert in de maak met lange lijst mega-artiesten, op zelfde moment als de inauguration

Anti-Trump concert in de maak met lange lijst mega-artiesten, op zelfde moment als de inauguration

President-elect Donald Trump heeft het moeilijk om een deftige lijst artiesten samen te stellen die willen komen optreden op z’n inauguration, het feestje van de eedaflegging op 20 januari. Maar nu wordt het nog erger: er komt een rivaliserend concert. “We the People”, is een reeks optredens die de eedaflegging zouden moeten overschaduwen. 

Trump worstelt om een deftig feest te kunnen bouwen voor z’n eedaflegging. Tot dusver heeft nog geen enkele A-artiest toegezegd voor een optreden. En van de ex-presidenten heeft enkele Jimmy Carter al gezegd dat hij komt. De Bushes, Clintons en Obama’s gaan waarschijnlijk hun kat sturen. Trump tweette al over de zaak, dat al die A-list celebs tickets willen voor de eedaflegging, maar er zit toch duidelijk een en ander fout.

En nu wordt het nog erger. Want er duiken steeds meer geruchten op dat een gigantisch rivaliserend concert gepland wordt, op dezelfde dag. Concertorganisator Mark Ross is bezig aan een “optreden dat ‘We the People’ zou worden genoemd en écht groot wordt. Iedereen wil meedoen”, zo berichtte Politico eerder.

Het is duidelijk dat het concert vanuit Democratische hoek geïnspireerd is, al is Hillary Clinton of haar campagne er niet meteen bij betrokken. Een online petitie op Change.org haalde al meer dan 70.000 handtekeningen. En uiteraard zoemt het natuurlijk al volop rond mogelijke namen. Onder meer John Legend en Bruce Springsteen duiken op.

Maar of het er echt van komt is nog maar de vraag. Want zo’n concert op één maand tijd organiseren is een helse job. En dan moet er ook nog een locatie gevonden worden. Een van de mogelijkheden is blijkbaar Miami. Maar het blijft ondertussen bij vage plannen, voorlopig lekt er nog niets concreet uit.

Highway to hell van Alec Baldwin

Ondertussen gaan de pesterijen naar Trump toe gretig door. Alec Baldwin, die op Saterday Night Live altijd Trump speelt, bood ondertussen aan om te komen zingen op de inauguration. Hij wil Highway to Hell van AC/DC brengen…

Gesponsorde artikelen