Antwerpen vandaag nog steeds te mijden met de auto

Antwerpen vandaag nog steeds te mijden met de auto

De Kennedytunnel in Antwerpen is sinds vanochtend weer helemaal open in de richting van Gent. In de richting van Nederland blijft vandaag nog altijd één rijstrook dicht. Ook vandaag zal er dus zowel ’s ochtends als ’s avonds grote drukte zijn. “Probeer Antwerpen te vermijden en maak gebruik van het openbaar vervoer indien mogelijk”, zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Gisteren dreigden er stukken van de verlichting naar beneden te komen in de tunnel, en gingen in beide richtingen rijstroken dicht. Dat had enorme verkeershinder tot gevolg. Al van voor het middaguur ontstonden vertragingen en de avondspits was dan ook uitzonderlijk druk. Zelfs op de omleidingsroute liep alles vast: in en rond de Liefkenshoektunnel – die tolvrij werd gemaakt – was er traag tot stilstaand verkeer.

In de nacht van maandag op dinsdag probeerden technici de kapotte verlichting herstellen, maar één nacht was niet voldoende om beide kokers opnieuw volledig toegankelijk te maken.

“Aangeraden om hele regio te vermijden”

De verlichtingsarmaturen in de Antwerpse Kennedytunnel bleken maandagochtend op verschillende plaatsen los te komen waardoor het risico bestaat dat ze op het wegdek belanden. Om de veiligheid van de weggebruikers niet in het gedrang te brengen, werden de rechterrijstroken in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dat zorgde voor heel wat hinder.

De werken in de koker richting Antwerpen, waar op een gemiddelde werkdag ruim 73.000 voertuigen passeren, zullen zeker nog een tweede nacht voortduren. De Liefkenshoektunnel is vandaag opnieuw tolvrij gemaakt in de richting van Nederland. “Het zal nog steeds erg druk zijn in de regio”, zeggen ze bij het Vlaams Verkeerscentrum. “Wie het openbaar vervoer kan nemen, doet dat beter. Het is aangeraden om de regio volledig te vermijden met de wagen. De werken zullen de hele dag voelbaar blijven, zéker in de richting van Antwerpen.”

Gesponsorde artikelen