Kampvuurverbod in hele provincie Antwerpen, al 84 pv’s voor niet naleven van avondklok

Cathy Berx, de gouverneur van Antwerpen, heeft voor de hele provincie een kampvuurverbod afgekondigd. De reden is uiteraard de hittegolf en de droogte die daardoor ontstaan is. Daarnaast is er een vuur- en rookverbod van kracht in de Antwerpse natuur-, heide- en bosgebieden.

pixabay

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde eerder al code oranje af voor de hele provincie Antwerpen. Dat wil zeggen dat het erg droog en dus brandgevaarlijk is. Als er tijdens de komende dagen een brand uitbreekt in de provincie zal de brandweer versterkt uitrukken. De brandweer zal ter plaatse komen met meer materieel en mankracht. Daarnaast worden de brandtorens in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld permanent bemand. Dat melden de Mediahuis-kranten.

(Gemiddeld 550,3 besmettingen per dag, stijging neemt af in kracht.)

“Aan al wie tijdens het tropische weekend buiten komt en gaat ontspannen in de natuur: doe dat verstandig en op veilige afstand, met maximale aandacht voor de extra maatregelen die in onze provincie van kracht zijn tegen de verspreiding van het coronavirus”, zegt Berx nog. “Bovendien vraag ik aan iedereen om maximaal waakzaam en alert te zijn voor vuur in de natuur. Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én ook voor onze bossen en heide- en natuurgebieden.”

(Voorlopig geen extra maatregelen in Brussel: wel mondmaskerplicht mogelijk.)

Al 84 pv’s door avondklok

In de provincie Antwerpen is de avondklok van kracht sinds vorige week woensdag. Niemand mag nog op straat zijn 23.30 uur tot 6 uur om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sindsdien heeft de politie al 84 keer een proces-verbaal opgesteld voor mensen die toch buiten waren voor een niet-essentiële reden. Dat meldt onder meer de VRT.

Bovendien kregen in de provincie 500 mensen een proces-verbaal omdat ze geen mondmasker droegen in het openbaar. In totaal werden in Antwerpen van 29 juli tot 5 augustus 627 pv’s opgesteld voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Ook leefden 40 horecazaken de registratieplicht van hun cliënteel niet behoorlijk na.

(235 klachten ingediend over corona-interventies van politie: van woonstbetredingen zonder toestemming tot essentiële verplaatsingen.)

Meer
Lees meer...