Antwerps versus West-Vlaams in Eigen Kweek 3: Peter Van Den Begin speelt mee in laatste seizoen

Antwerps versus West-Vlaams in Eigen Kweek 3: Peter Van Den Begin speelt mee in laatste seizoen

Het laatste seizoen van Eigen Kweek krijgt er twee bekende gezichten bij: Peter Van Den Begin en Mathias Sercu zullen elk een rol spelen. Opvallend is dat Van Den Begin natuurlijk zijn Antwerps dialect meeneemt naar Wijtschate, waar hij de nieuwe chef van Chantal (Maaike Cafmeyer) wordt. En het zal zeker botsen met haar West-Vlaams. Dit is wat we al weten over het laatste seizoen.

De opnames zijn al een goede maand bezig, maar vandaag lieten Eén en Eyeworks voor het eerst echt in hun kaarten kijken. Wat het meest opvalt zijn de nieuwe gezichten in de serie. Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Katelijne Verbeke en Tom Ternest vervoegen de cast. Wie we niet gaan terugzien is Sam Louwyck, den broer van den Ollander, en het kersverse gevluchte koppel gespeeld door Stefaan Degand en Jerica Nelson.

Het verhaal begint dan ook waar we de vorige reeks in het voorjaar geëindigd zijn. Toen zagen we dat Chantal op het einde van de laatste aflevering plots besefte dat den broer van den Ollander de waarheid heeft gesproken en dat de familie Welvaert wel degelijk wiet heeft gekweekt. Alleen kan ze dat voorlopig niet bewijzen, en Ria en co begrijpen niet waarom Chantal ineens zo afstandelijk is geworden.

Peter Van Den Begin

Chantal heeft ook een nieuwe baas, René Vanderlinden, gespeeld door Peter Van Den Begin. Maar het duurt niet lang voor hij haar voor de voeten loopt in haar geheime onderzoek naar de Welvaerts, en ook met zijn dialect komt het niet goed. De man is immers overgeplaatst van Antwerpen naar Wijtschate en zit met een taalprobleem. Ook Mathias Sercu is een nieuw gezicht in de cast. Hij speelt de vader van Griet, de vriendin van Steven. Maar hij is ook onderzoeksrechter en mag het onderzoek naar de illegale activiteiten van zijn toekomstige schoonfamilie behandelen.

Een datum voor het derde en laatste seizoen, dat opnieuw uit zes afleveringen zal bestaan, is er nog niet. Maar Eigen Kweek 3 zal ten vroegste in het voorjaar van 2017 op één te zien zijn.

Gesponsorde artikelen