Anuna De Wever heeft drie opvolgsters: de nieuwe boegbeelden van Youth For Climate

Facebook @ Anuna De Wever

Afgelopen vrijdag werd Brussel weer onveilig gemaakt door klimaatspijbelaars. Anuna De Wever en haar Franstalige collega Adélaïde Charlier zetten echter een stap terug uit Youth For Climate, omdat ze stage gaan lopen bij de groene fractie in het Europees Parlement. De Wever en Charlier hebben hun opvolgsters aangeduid. Maak kennis met Jasmijn Defize, Lola Segers en Jada Kennedy.

“Omdat we willen dat Youth For Climate een neutrale organisatie is, heb ik een stap opzij gezet als woordvoerster”, zegt Anuna De Wever in de kranten van De Persgroep. “We gaan nu werken met meerdere woordvoersters.”

Jasmijn Defize

Facebook @ Jasmijn Defize

“Ik was er bij op Pukkelpop toen ze met bier naar ons gooiden, maar ik ben niet bang voor de negatieve zaken”, vertelt Jasmijn in dezelfde kranten. “Er zijn ook leuke kanten en we doen gewoon wat moet gedaan worden.”

Lola Segers

Facebook @ Lola Segers

“We komen nu al meer dan een jaar op straat en er is nog niets veranderd”, klinkt het bij haar collega Lola Segers. 

Jada Kennedy

Facebook @ Jada Kennedy

Jada Kennedy lijkt een stuk strijdvaardiger dan de andere woordvoerders. Ze haalt meteen uit naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) die niet bereid is om een oogje dicht te knijpen voor leerlingen die spijbelen om een ambitieuzer klimaatbeleid af te dwingen.

“Het is zeer frustrerend dat we nu door een minister (Ben Weyts, red.) afgedreigd te worden, dat men ons wil verbieden om te spijbelen voor onze toekomst”, zegt Kennedy. “Leren doe je niet enkel op school, dat doe je ook in de echte wereld. Het is belangrijk om onze mening te uiten, te laten horen. Dat is ook wat veel leerkrachten ons zeggen. De uitspraken van de minister zullen ons niet afstoppen. Ze zullen ons alleen maar harder doen roepen en springen. We zullen gehoord worden.”

“Meer dan marsen”

“We hebben de voorbije weken en maanden hard gewerkt rond een aantal specifieke thema’s, mede daardoor waren er de voorbije twee maanden geen klassieke klimaatmarsen”, zegt Kennedy verder. “We willen ons nu richten op concrete campagnes en projecten, meer dan op de gewone marsen. Meer kunnen we daar voorlopig niet over zeggen. We concentreren ons eerst op vandaag, onze eerste actie van het jaar. Binnenkort volgt er meer nieuws over onze plannen voor de komende maanden.”

Gesponsorde artikelen