‘Apex Legends’ blijft knallen: al 50 miljoen spelers in minder dan een maand

‘Apex Legends’ blijft knallen: al 50 miljoen spelers in minder dan een maand

‘Apex Legends’ blijft de imposante mijlpalen maar aan elkaar rijgen alsof het niets is. Na amper vier weken bereikt de nieuwste battle royale-sensatie al de kaap van 50 miljoen spelers. ‘Fortnite’ deed daar nog meer dan zestien weken over, vier keer zo lang dus. Dat vroeg duidelijk om een feestelijk filmpje!

Het lijkt alsof we elke week een nieuwe mijlpaal van Apex Legends mogen optekenen. Na amper drie dagen had de game al 10 miljoen spelers, na een week al 25 en nu, na vier weken, al 50 miljoen. Dat nieuws maakte Respawn zelf bekend, net nadat bleek dat de game al bijna een jaar geleden was gelekt (maar niemand dat geloofde!).

Als die statistieken op zich niet genoeg zeggen, hoef je ze enkel maar even naast die van grote concurrent Fortnite te leggen om de grootte ervan te snappen. Fortnite kondigde na zestien weken aan dat het 45 miljoen spelers had. Vier keer zo lang dus dan Apex Legends nodig had om er nog vijf miljoen extra te halen.

Ingenieus ping-systeem

Je zou jezelf voor minder op de borst kloppen. En dat deed producent Respawn dan ook met een filmpje op Twitter. In het filmpje kondigden ze niet alleen aan nu al de kaap van 50 miljoen spelers te hebben overschreden, maar gaven ze meteen ook een overzichtje van een pak andere indrukwekkende statistieken.

Naast 158 miljoen finishers en 1,23 miljard ultimates, kondigden ze ook trots aan dat er al maar liefst 31 miljard pings zijn geplaatst. Pings zijn een manier om te communiceren met je teamgenoten zonder dat je daarvoor zelf moet praten. Door één simpele knop in te drukken, kan je iets aan je teamgenoten aanwijzen. Een headset is dus niet meer nodig. Snel, simpel, ingenieus én een van de dingen die de game zo populair heeft gemaakt.

Naast de finishers, ultimates en pings, zijn er in de afgelopen maand ook 170 miljoen respawns geweest. Die respawns zijn ook weer een van de eigenschappen waar Apex Legends zich afscheidt van de andere battle royale-games. Als je wordt neergeknald, betekent dat nog niet game over in Apex Legends. Je teamgenoten kunnen je banner (die in een box zit die dropt wanneer je wordt neergeschoten) naar een Respawn Beacon brengen en je zo weer tot leven wekken.

Mozambique

Dat ze bij Respawn met zichzelf kunnen lachen, bewijzen ze meteen ook in het filmpje. Naast een reeksje indrukwekkende statistieken geven ze ook er ook een paar met een kwinkslag. “1 Mozambique kill?“, drijven ze zelf de spot met hun eigen zo-slecht-dat-het-weer-leuk-wordt Mozambique-shotgun.

Het is enorm moeilijk om echt te scoren met die Mozambique, maar waar dan wel weer te veel kills mee vallen (hoewel dat niet de bedoeling is), zijn de care packages. Die zogenaamde care package deaths kunnen wel al eens voor frustratie zorgen bij spelers, maar Respawn ziet er wel de lol van in. Zij kunnen er blijkbaar maar niet genoeg van krijgen …

“Thank you legends!”

Apex Legends is duidelijk ook niet alleen voor jongeren, want Respawn nam zelfs een gamende opa op in hun filmpje. En die kan er aardig wat van, want hij scoort niet één, niet twee maar drie no-scope kills na elkaar.

Na die ietwat grappige statistieken was het weer tijd voor een gemeende, want afsluiten doen ze natuurlijk met de meest indrukwekkende statistiek: 50 miljoen spelers. “Thank you legends!”

Gesponsorde artikelen