‘Apex Legends’ lekte al een jaar geleden, maar niemand geloofde het

‘Apex Legends’ lekte al een jaar geleden, maar niemand geloofde het

‘Apex Legends’ werd zonder grote publiciteit uit het niets op ons losgelaten maar groeide in amper een maand uit tot een enorme hype. Die release had ons eigenlijk niet mogen verrassen, want zo’n elf maanden geleden werd de game al gelekt op Reddit. Waarom we daar niets meer van gehoord hebben? Niemand geloofde het. 

De verrassingsrelease van Apex Legends was een schot in de roos. Op 4 februari, zonder grote aankondiging, werd de game op ons losgelaten. Influencers en streamers werden meteen uitgenodigd om het spelen en dat gaf het startschot van een hype die de game zelfs meteen een uitdager maakte van het grote Fortnite. Amper drie dagen had het nodig om tien miljoen spelers te hebben, iets waar Fortnite nog twee weken over had gedaan. Na twee weken hadden ze er zelfs al 25 miljoen. Op die week hadden ze meteen ook al een piek van maar liefst twee miljoen gelijktijdige spelers behaald. De nieuwe battle royale-sensatie was geboren. En daar had de verrassingsrelease natuurlijk een groot aandeel in.

Fake

Maar die verrassingsrelease had eigenlijk helemaal niet zo verrassend mogen zijn. Zo’n elf maanden geleden, tien maanden voor de release dus, lekte Redditgebruiker hiticonic al een minimap van de game: Alleged Minimap for Rumored Titanfall Battle Royal Game.

Achteraf gezien was dat natuurlijk groot nieuws, maar hiticonic werd niet meteen met lof overladen. Niemand geloofde hem en de thread kreeg zelfs een pak downvotes. Maar wie Apex Legends een beetje kent, ziet natuurlijk meteen dat de map wel klopt (op een aantal klein aanpassingen na).

I’ll take my upvotes now

Respawn, dat zelf actief is in de Titanfall– en Apex Legends-communities op Reddit, reageerde zelfs al op het voorval. “Haha, ik herinner me dit”, schreef communitymanager JayFresh_Respwan. “Het was een opluchting om te zien dat mensen het afdeden als fake en ik dacht: ‘Wel, hij gaat kunnen zeggen dat hij gelijk had binnen een jaartje’.” En dat deed hij ook. “I’ll take my upvotes now“, schreef hij een aantal dagen geleden.

Een van de Redditgebruikers die de post niet geloofde, kwam ondertussen terug op z’n woorden. “Ik hoop echt dat dit niet gebeurt”, reageerde ThayMylace toen nog. Hij gaf nu wel ruiterlijk z’n misser toe: “Ik heb al te veel tijd in de game gestoken, mijn vooroordelen waren heel fout.”

Gesponsorde artikelen