‘Apex Legends’-spelers willen allemaal hetzelfde: in enkels kunnen bijten

‘Apex Legends’-spelers willen allemaal hetzelfde: in enkels kunnen bijten

‘Apex Legends’ blijft de hype van het moment. De game bouwde voort op de battle royale-hype maar voegde er z’n eigen touch aan toe. Klachten van spelers zijn er nauwelijks, al klinkt er bij vele ‘Apex Legends’ spelers nog één grote wens: in enkels kunnen bijten. En dat is niet eens zo raar als je op het eerste gezicht denkt.

Apex Legends dendert aan een gigantisch tempo voort. Drie dagen voor tien miljoen spelers, op een week al 25 miljoen en na vier weken maar liefst 50 miljoen. De game blijft maar in populariteit toenemen, en dat ondanks het niet echt originele opzet. Het is en blijft dan ook een battle royale-game dat vooral verder bouwt op de hype van PUBG en Fortnite. Maar wie ietsje verder kijkt, of ook echt een controller in z’n handen neemt en de game speelt, merkt al snel dat Respawn een aantal kleine maar tegelijk ook grote extraatjes heeft toegevoegd die de game nu dus tot een gigantisch succes maken.

Frustraties

Onder andere het respawnen en het ingenieuze ping-systeem zorgen ervoor dat Apex Legends zowat elk record van grote concurrent Fortnite in sneltempo aan het breken is. De game krijgt dan ook amper kritiek. Al weerklinkt er in de Apex Legends-gemeenschap wel één grote wens steeds luider en luider: in de enkels van je tegenstanders kunnen bijten.

Het vertrekt eigenlijk allemaal uit de frustratie die er bij vele spelers opborrelt als ze worden neergeschoten. Naast het wachten tot een teamgenoot je weer tot leven komt wekken (of je helpt respawnen) kan je, op van je vijanden wegkruipen na, weinig en ben je dus redelijk nutteloos. Daar willen sommige spelers nu verandering in zien, en ze hebben meteen ook een simpele maar effectieve manier klaar.

“Laat me op een enkel kauwen!”

Let us bite peoples ankle for like, 5 damage while we’re down if they get too close“, titelt een gigantisch populaire Reddit-thread. Of “Laat ons terwijl we op de grond liggen in mensen hun enkels bijten voor, pakweg, 5 damage als ze te dicht komen” (maar dan in slecht Engels). “Ik ben het beu om nutteloos te zijn gewoon omdat ik slecht in het spel ben”, schrijft Reddit-gebruiker DivineRedefined. “Laat me op een enkel kauwen!”

Het zou de gameplay zelfs op verschillende manieren kunnen verbeteren, zo stelt een Twittergebruiker. “1) Het geeft neergeschoten spelers iets te doen, naast gewoon wegkruipen”, begint hij. ” 2) De grote strategie nu is om bij neergeschoten spelers te campen, dat wordt zo een tikkeltje moeilijker. 3) Het aantal keer dat je opponent nog 1HP had, zou je die nu op een heel bevredigende manier kunnen terugpakken.”

Datamining

Respawn heeft nog niet gereageerd op de vraag, al hebben ze op Reddit wel al extra informatie gegeven over de vele datamining-lekken over Apex Legends. Verschillende fans doken in de code van de game en meenden er verschillende onaangekondigde updates te hebben gevonden. Zo vonden ze, onder andere, al de beschrijving van twee nieuwe helden en ook nog de namen van acht anderen.

De lekken werden zo veel gedeeld dat Respawn zelf reageerde. “Er zijn al een hele hoop dingen gedatamined uit Apex sinds de launch die nu de ronde doen op het internet”, schrijft Jayfresh_Respawn op Reddit. “We weten dat het leuk is om dit soort dingen op te graven en erover te speculeren, maar je zou dit niet mogen behandelen als de waarheid. Heel veel van die zaken zijn heel oud of dingen die we in het verleden hebben geprobeerd en geschrapt.” Bijna een jaar voor de release van de game werd zo zelfs de hele map al gelekt, al geloofde niemand dat toen.

“Zulke dingen vinden, bevestigt in geen enkele mate dat het ook ooit zal uitkomen”, gaat hij verder. “Je kan zulke posts het best als geruchten beschouwen. De echte info zal altijd van ons komen, op het moment dat we klaar zijn om te tonen wat eraan komt.” Afsluiten doet hij door ons nog wat warm te maken voor de aankomende Battle Pass: “We zijn enthousiast om binnenkort Season 1 te starten en jullie te zien werken aan die Battle Pass met een nieuwe Legend om onder te knie te krijgen.”

Gesponsorde artikelen