Goed nieuws voor twijfelaars met een iPhone: Apple maakt aanpassen van reeds verzonden berichten mogelijk

iMessage
Shutterstock

Techgigant Apple heeft een patent ingediend om veranderingen door te voeren aan hun internetberichtendienst iMessage. Met de nieuwe upgrade zou het mogelijk worden om reeds verzonden berichten aan te passen. Apple hoopt daarmee concurrerende applicaties te snel af te zijn.

Je kent het gevoel wel: je hebt zonet een bericht verstuurd maar hebt er twee seconde daarna al weer spijt van. Gedane zaken nemen jammer genoeg geen keer. Behalve met de nieuwe update van iMessage misschien. Naar verluidt zou je binnenkort verzonden berichten uit de app kunnen aanpassen.

Om dat mogelijk te maken, diende Apple in december van vorig jaar een aanvraag in bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Dat is het bureau voor patenten en intellectuele eigendom van de Verenigde Staten. Nu het USPTO dat document gepubliceerd heeft, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de iMessage-update zijn intrede doet.

Aanpassingsmenu en andere updates

Volgens MacRumors, een website die doorgaans goed geïnformeerd is over de Apple-producten, werkt de systeemupdate als volgt. Als je een reeds verzonden bericht ingedrukt houdt, verschijnt er een menu waarin jij jouw boodschap kan aanpassen. Volledig onopgemerkt blijft dat niet. Zo krijgt de ontvanger te zien wanneer jij het bericht aangepast hebt.

De update zou bovendien een ‘Toon Bewerkingen’-knop krijgen. Daarmee krijgen gebruikers een gedetailleerd overzicht van al hun aangepaste berichten. De iMessage-update zou ook andere functies bevatten. Zo zou het mogelijk worden om priv├ęberichten te versturen en teksten te vertalen.

iOS 14

iMessage bestaat sinds 2011 en moest de afgelopen jaren opboksen tegen andere berichtenservices als Messenger en WhatsApp. Met het patent, hoopt Apple opnieuw mee te spelen met die grote jongens. De nieuwe berichtenfuncties zullen mogelijk deel uitmaken van iOS 14. In dat geval zouden we er deze zomer nog gebruik van kunnen maken.

Gesponsorde artikelen