Apple blijft baas over de smartphonemarkt

Apple blijft baas over de smartphonemarkt

De wereldwijde smartphoneverkoop heeft tijdens het vierde kwartaal van het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 120 miljard dollar. En Apple blijft daar met voorsprong de koning van de smartphonemarkt met een duizelingwekkend hoog marktaandeel.

61 miljard dollar, dat is de omzet die de iPhone van Apple opbracht in het laatste kwartaal van vorig jaar, die omzet was vorig jaar ‘slecht’ 54,2 miljard. Ook steeg het marktaandeel naar 51 procent, ten opzichte van 48,5 procent in dezelfde periode vorig jaar. “De verkoop werd onder meer gestimuleerd door de grote interesse die voor de duurdere iPhone X kon worden opgetekend”, aldus Neil Mawston, executive director van Strategy Analytics.

Ondertussen haalt Apple meer inkomsten uit zijn smartphoneverkoop dan al zijn concurrenten samen. Gemiddeld gaven we in die periode 300 dollar uit aan een smartphone, wat ook meer is dan het jaar voordien. Dat bedrag loopt bij iPhone wel op tot bijna 800 dollar. “Wanneer men de verkoopprijs en de afzetvolumes combineert, moet men concluderen dat de iPhone voor Apple een gigantische geldmachine is”, geeft Mawston toe.

Gesponsorde artikelen