Left Right
scrollTop top

Apple blokkeert nu ook ‘Fortnite’-ontwikkelaar Epic Games


Fortnite
© EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

De spanningen tussen Apple en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games lopen hoog op. Na het conflict rond betalingen tussen de twee besloot Apple om Epic Games niet langer de toegang te geven tot de App Store.

Iedereen die een iPhone of iPad gebruikt zal niet langer de apps van Epic Games kunnen downloaden. Epic Games is onder andere maker van Fortnite en Infinity Blade.

Betaalfunctie

Het dilemma begon in juni dit jaar, toen lanceerde Epic Games een nieuwe betaalfunctie. Deze zou rond Apple gaan, waardoor zij geen commissies meer krijgen. En dat zou ingaan tegen Apple’s beleid. “Het doet me pijn om op deze manier over Apple te klagen,” zegt Tim Sweeney, CEO van Epic Games, op Twitter.

“Apple is één van de grootste bedrijven die ooit heeft bestaan, misschien wel de beste. Maar ze zijn fundamenteel verkeerd in het blokkeren van concurrentie en keuze op apparaten die ze maken, en dat houdt hele gebieden van technologische vooruitgang in de weg.”

“Niet eerlijk voor andere ontwikkelaars”

Maar ook Apple reageerde op de stopzetting van de samenwerking. “We zijn teleurgesteld dat we het Epic Games-account in de App Store hebben moeten beëindigen. We werken al jaren samen met het team van Epic Games aan hun lanceringen en releases,” vertelt het bedrijf in een uitspraak.

“De rechtbank raadde Epic Games aan om te voldoen aan de App Store-richtlijnen terwijl hun zaak vordert, richtlijnen die ze het afgelopen decennium hebben gevolgd totdat ze deze situatie creëerden. Epic Games heeft geweigerd. In plaats daarvan dienen ze herhaaldelijk Fortnite-updates in die zijn ontworpen om de richtlijnen van de App Store te schenden. Dit is niet eerlijk voor alle andere ontwikkelaars in de App Store en zorgt ervoor dat klanten midden in hun strijd zitten. We hopen dat we in de toekomst weer kunnen samenwerken, maar dat kan vandaag helaas niet.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update