“Apple brengt nieuwe MacBook Pro en 6K monitor dit jaar uit”

“Apple brengt nieuwe MacBook Pro en 6K monitor dit jaar uit”

Apple zou dit jaar nog een nieuwe MacBook Pro met 16 inch scherm uitbrengen en een 6K monitor van 32 inches. Ook zou het bedrijf van Tim Cook sleutelen aan een nieuwe MacBook Pro en een nieuwe iPad Pro. Dit nieuws werd nog niet officieel bevestigd door Apple, maar de kans dat hier iets van waar is, is zeer groot.

Analist Ming-Chi Kuo zegt aan de gespecialiseerde website 9to5Mac dat Apple een MacBook Pro gaat uitbrengen met een 16 inch scherm. Het zou gaan om de op een na grootste MacBook aller tijden. Zo bracht het bedrijf van Tim Cook in het verleden al een MacBook met een 17 inch scherm uit, maar die reeks werd in 2012 uit de productie gehaald.

(Deze nieuwe Fitbit voor kinderen ziet er veelbelovend uit.)

Nieuwe MacBook Pro

Volgens Kuo zal er ook een MacBook Pro op de markt komen met een 13 inch scherm en een RAM-geheugen van 32 GB. Zo’n sterke MacBook Pro is momenteel enkel verkrijgbaar met een 15 inch scherm. Ook dat toestel zou dit jaar nog op de markt komen.

(Lees hier waarom het een slecht idee is om nog steeds Internet Explorer te gebruiken.)

6K monitor

De analist meent ook dat Apple een 32 inch monitor zal uitbrengen met 6K-kwaliteit. Dit is opmerkelijk, want het bedrijf had zich in 2016 teruggetrokken uit de computermonitor-sector. Toen werd de productie van hun 27 inch scherm aan banden gelegd. Volgens Kuo zal het nieuwe scherm beschikken over een “mini LED-achtig backlight design” en een “verbluffende beeldkwaliteit”.

(Deze 230 emoji komen naar iOS en er zitten een paar stoute tussen.)

Nieuwe iPads

Er wordt ook voorspeld dat er een nieuwe iPad Pro het licht zal zien met een groter scherm (van 9,7 naar 10,2 inches).

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zou er ook een iPad Mini van de vijfde generatie verschijnen. Het is van 2015 geleden dat er nog een nieuwe iPad Mini uitkwam.

(FaceTime-groepsgesprekken offline gehaald: gebruikers konden ongevraagd afluisteren.)

Gesponsorde artikelen