Apple-diensten zullen binnenkort niet meer werken op iPhones met oudere software

Wie nog een oudere iPhone, Mac, Apple Watch of Apple TV gebruikt met daarop nog een oudere versie van het respectievelijke besturingssysteem op, riskeert binnenkort geen gebruik meer te kunnen maken van de meest essentiële Apple services. Er is echter een heel eenvoudige oplossing.

Wat is het probleem?

  • De website MacRumors meldt – via een leaker – dat bepaalde Apple-diensten vanaf mei niet meer bereikbaar zullen zijn voor gebruikers met Apple-toestellen waarop nog oude software geïnstalleerd staat. Het gaat om toestellen met iOS 11 tot 11.2.6, macOS 10.13 tot 10.13.3, watchOS 4 tot 4.2.3 en tvOS 11 tot 11.2.6.
  • Dat nieuws is ook half en half bevestigd door Apple zelf in een recent document op hun website. Daar worden wel geen details gegeven.
  • De diensten die niet bereikbaar zullen zijn, zijn onder andere Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+ en Apple Fitness+. De dienst iCloud blijft wel sowieso op alle toestellen bereikbaar.
  • De getroffen softwareversies zijn oudere versies die allemaal gereleaset zijn tussen eind 2017 en begin 2018.

Hoe valt het probleem op te lossen?

  • Omdat het probleem zich enkel zou voordoen bij heel oude besturingssystemen valt het eenvoudig op te lossen. Wie nog zo’n softwareversie gebruikt, moet namelijk gewoon zijn toestel updaten naar een nieuwere versie.
  • Maar dan waarschijnlijk zullen zo’n gebruikers op hun Apple-toestel ook nog een melding krijgen dat ze moeten updaten. Sowieso gaat het maar om een heel beperkt aantal gebruikers.
Meer
Lees meer...