Apple gaat met nieuwe Watch opnieuw door het stof voor Putin

Apple gaat met nieuwe Watch opnieuw door het stof voor Putin

Apple-CEO Tim Cook kwam in 2014 uit de kast als homoseksueel, en pleit sindsdien voor gelijke rechten voor de LHBTQI(AP)-gemeenschap. Maar als het op verkopen in Rusland aankomt, worden de principes even aan de kant gezet.

Niet-hetero’s worden in Rusland gediscrimineerd. Pride-optochten zijn er niet toegestaan. Bovendien is het in Rusland sinds 2013 verboden om homoseksualiteit te promoten onder minderjarigen. En Apple lijkt zich daar makkelijk naar te schikken.

Apple biedt bijvoorbeeld sinds dit jaar een Pride-horlogeband voor de Apple Watch, voorzien van de kleuren van de regenboogvlag. Dat bandje is echter niet te vinden in de Russische Apple Store.

En nu blijkt dat in de nieuwe versie van het Apple Watch-besturingssysteem watchOS een Pride-regenboogwijzerplaat nadrukkelijk niet getoond wordt voor Russische gebruikers. Dat ontdekte 9to5Mac.

Als watchOS ziet dat een Apple Watch is gekoppeld aan een Russische iPhone, wordt de regenboogwijzerplaat niet getoond. Enkele regels code zorgen er nadrukkelijk voor dat de wijzerplaat voor Russische gebruikers niet zichtbaar is, waardoor van een vergissing geen sprake lijkt.

Gesponsorde artikelen