Apple-gebruikers, deze 10 trucjes voor iOS 9 gaan je leven een pak makkelijker maken

Een nieuwe systeemupdate van Apple is toch altijd een beetje aanpassen. Ondertussen zijn we het nieuwe lettertype bij iOS 9 wel al gewoon en weten we dat hoe het Apple News werkt. Maar wist je al dat je op foto’s kan tekenen, je voicemailberichten kan doorsturen naar anderen en je (pikante) foto’s kan verbergen. Met deze tips word jij ongetwijfeld de master van iOS 9.

1. Kribbel, duid aan en schrijf op foto’s die je via mail krijgt

Ongelooflijk handig, maar wie wist dat je dit kon? Je kan krabbelen op foto’s die je binnenkrijgt via mail en die nadien terugsturen. Dat wil zeggen dat je zelfs documenten die je moet ondertekenen en terugsturen gewoon zo kan terugsturen. Damn, da’s handig!

Hoe werkt het? Als je een mail opent waar een foto bijzit, moet je gewoon lang op de foto drukken. Dan krijg je een menu met dingen die je kan doen met de foto. Scroll naar rechts in de onderste balk en klik op ‘Markeer en beantwoord’. Enjoy!

2. Deel een belangrijk voicemailbericht in bericht, mail, …

Soms kunnen voicemailberichten echt wel belangrijke informatie bevatten die iets verder gaat dan: “Hallo, wil je alstublieft je telefoon opnemen als ik bel?!” Als je die naar iemand wil doorsturen in plaats van alle informatie te moeten typen in een bericht, kan je dat voortaan gewoon. Of hé, als je gewoon een zatte voicemail van je beste vriend wil doorsturen naar de rest van the gang gaat dat gewoon!

Hoe werkt het? Ga naar je voicemailberichten en klik op het icoontje naast de informatieknop. Daarna kan je kiezen via welk kanaal je het bericht wil doorsturen. Je kan het zelfs gewoon opslaan bij je notities.

3. Zet je iPhone in energiebesparingsmodus

We houden allemaal van onze iPhone, maar oh, hoe hard we de batterij ervan haten. Als je een beetje actief gebruik maakt van het toestel, moet je ‘m snel opladen. Gelukkig beseft Apple dat dat echt een probleem is en hebben ze de ‘Energiebesparingsmodus’ geïntroduceerd. Die functie zorgt ervoor dat de achtergrondactiviteiten worden uitgeschakeld.

Hoe werkt het? Je gaat bij je instellingen naar het onderdeel ‘Batterij’. Daar vink je de ‘Energiebesparingsmodus’ aan. Zo simpel als wat.

4. Check welke apps je batterij opvreten

Als je batterij echt heel snel plat is in vergelijking met die van je vrienden, moet je misschien eens kijken naar waar je batterijverbruik naartoe gaat. Eens je dat weet, kan je zelf naar de instellingen van de apps gaan om aan te duiden dat je minder meldingen wil krijgen bijvoorbeeld.

Hoe werkt het? Ga bij de instellingen naar het onderdeel ‘Batterij’ en scroll naar onder. Daar zie je ‘Energieverbruik’ en zie je de apps die jouw batterij leegzuipen.

5. Kom in een mum van tijd te weten hoe het zit met wisselkoersen

Ga je binnenkort naar het buitenland en wil je weten hoe het staat met de munt daar? Je kan via iOS 9 nu heel snel opzoeken hoe het zit met de wisselkoersen.

Hoe werkt het? Als je op je startscherm bent, sleep je naar links en typ je in de zoekbalk bijvoorbeeld ‘euro in dollar’. Dan krijg je automatisch de wisselkoers die je vroeg.

6. Verberg je foto’s zodat anderen ze niet zien als ze door je foto’s gaan

Eindelijk! Je hoeft je geen zorgen meer te maken als iemand door de foto’s op je gsm gaat. Ze zullen voortaan niet meer weten hoeveel selfies je eigenlijk wel neemt en die pikante foto’s voor je lief zullen ook niet meer zichtbaar zijn, want … je kan foto’s voortaan verbergen!

Hoe werkt het? Klink op het linkericoontje onderaan van je foto. Nadien klik je in het menu op ‘Verberg’.

7. Gebruik de Wifi-assist om ALTIJD een goede internetverbinding te hebben

Als je een slechte internetverbinding hebt via Wifi, kan je aanduiden in je instellingen dat je iPhone automatisch overschakelt op mobiel internet.

Hoe werkt het? Ga in je instellingen naar ‘Mobiel netwerk’, scroll helemaal naar beneden en schakel ‘Wi-Fi-assistentie’ in.

Opgelet! Als je deze functie hebt ingeschakeld, kan het zijn dat je – zonder dat je het goed en wel beseft – voortdurend surft via 3G of 4G en dat kan je op het einde van de maand wel eens duur uitkomen.

8. Zoek tussen je foto’s via Siri

“Laat je foto’s van je vakantie in Spanje eens zien!” Beginnen zoeken naar je vakantiekiekjes tussen de duizenden foto’s op je gsm is geen pretje, maar daar biedt iOS 9 een oplossing voor! Je kan via Siri zoeken naar je vakantiefoto’s.

Hoe werkt het? Druk lang op de home-knop tot Siri opent. Zeg duidelijk wat je wil. Bijvoorbeeld: “Siri, toon de foto’s van Spanje.”

9. Je kan inzoomen als je filmt

Het werd wel eens tijd, maar vanaf nu kan je dus inzoomen terwijl je aan het filmen bent.

Hoe werkt het? Simpel simpel simpel: gewoon inzoomen terwijl je filmt. Op dezelfde manier als je inzoomt op een foto.

10. Je kan website opslaan als PDF-bestand

Als je Safari als browser gebruikt, kan je sinds iOS 9 nu ook webpagina’s opslaan als PDF-bestanden om ze daarna te lezen in iBooks.

Hoe werkt het? Je klikt op het icoontje rechts vanonder op de webpagina die je wil opslaan en dan klik je op ‘Bewaar pdf in iBooks’. Easy peasy!

Meer
Lees meer...