Apple wil groepsselfies mogelijk maken zonder dat je bij elkaar bent

Groepsselfie
Shutterstock

Apple heeft in de Verenigde Staten een patent verkregen voor software die het mogelijk maakt om met verschillende mensen een groepsselfie te maken zonder dat je echt fysiek bij elkaar bent. Of die functie binnenkort ook echt in je iPhone of iPad beschikbaar zal zijn, is niet geweten.

8AM Tech

In het nieuws: Het Amerikaanse United States Patent and Trademark Office heeft vorige week 57 nieuwe patenten verleend aan Apple. De gespecialiseerde website Patently Apple bekijk die lange lijst en ontdekte een opmerkelijke nieuwe software die het bedrijf heeft gepatenteerd: synthetic group selfies.

Wat is het? De bedoeling van deze ‘synthetische groepsselfies’ is om een selfie te nemen met verschillende mensen zonder dat je fysiek bij elkaar bent.

patent-apple
Bron: United States Patent and Trademark Office
  • Hoewel het tijdstip waarop het patent is toegekend heel toepasselijk is tijdens deze lockdown, deed Apple zijn aanvraag al twee jaar geleden. Het idee om zoiets te introduceren op de iPhone en iPad leeft dus al langer.
  • In de patentaanvraag is te zien hoe gebruikers in de software andere gebruikers met een Apple-toestel zouden kunnen uitnodigen voor een groepsselfie.
  • De software neemt dan al deze individuele selfies en voegt ze samen tot een groepsfoto.
  • De groepsselfie kan stilstaande foto’s, opgeslagen videobeelden of een livestream bevatten.
  • Je kan vervolgens zowel de originele selfie van jezelf als de gemaakte groepsfoto opslaan.
  • Achteraf is het ook nog mogelijk om de plaats waarop iedereen staat op de groepsselfie te wijzigen.

Hoewel deze nieuwe camerafunctie heel leuk klinkt om te gebruiken, is er uiteraard wel wat voorbehoud. Zoals altijd het geval is met patenten, is het namelijk helemaal niet zeker dat Apple dit ook effectief ooit zal gebruiken in hun toestellen.

Gesponsorde artikelen