Apple heeft de app van het jaar verkozen, en de winnaar is verrassend

Apple heeft de app van het jaar verkozen, en de winnaar is verrassend

Apple heeft de applicatie ‘Calm’ uitgeroepen tot app van het jaar 2017. Dat is opmerkelijk, want de app gaat over mediteren. De focus op onze mentale gezondheid blijkt één van de trends te zijn die het bedrijf het voorbije jaar heeft opgemerkt.

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Apple een lijstje met de populairste apps, muziek en films bekendgemaakt. Het gaat om de meest gedownloade items door gebruikers van het iOS-besturingssysteem waarmee de iPhones en iPads werken.

Geen grote verrassingen wat films betreft, want Rogue One: A Star Wars Story en de Disney-film Vaiana staan bovenaan de tabellen. Op Apple Music was Drake de meest succesvolle muzikant.

De meeste apps in de top 5 van de populairste apps volgen eveneens de logica. Snapchat, Messenger en Instagram staan er allemaal in. Maar de app van het jaar is verrassend Calm, een applicatie die als doel heeft om je via meditatie een rustiger en gelukzaliger gevoel te bezorgen.

Sessies van 3 tot 25 minuten

De app stelt je een aantal programma’s voor in functie van wat je zoekt en nodig hebt. Er zijn programma’s om je stress te verminderen, en andere om je meer op je gemak te helpen tussen veel mensen. En er is er ook eentje om beter te slapen.

Je kan ook kiezen hoe lang een sessie moet duren, variërend van 3 tot 25 minuten. Wie mediteren maar niks vindt, kan met de app ook andere dingen doen. Om vlotter in slaap te geraken, beschikt de applicatie ook over verhaaltjes die hierbij kunnen helpen.

Wanneer je de applicatie voor het eerst downloadt, is ze gratis. Maar als je verder wil gaan en meer vormen van meditatie wil uittesten, ga je wel iets moeten betalen.

Apps zoals deze zijn overigens ook in het algemeen trending. Het toont dat mensen in de huidige maatschappij nood hebben aan middelen om zich los te rukken van de dagelijkse beslommeringen.

Gesponsorde artikelen