Apple-investeerder Warren Buffett ruilt eindelijk z’n flip phone in voor een iPhone

Warren Buffett Flip Phone iPhone Smartphone Apple
EPA

Na jaren aandringen, is Apple-CEO Tim Cook er dan toch in geslaagd: Warren Buffet gebruikt een iPhone! De 89-jarige miljardair is één van de grootste aandeelhouders van Apple, maar weigerde af te stappen van z’n Samsung flip phone. Tot nu!

Warren Buffett is met een vermogen van meer dan 80 miljard euro de derde rijkste persoon op aarde. Buffett komt na Jeff Bezos (de oprichter van Amazon) en z’n goede vriend Bill Gates.

Invloed bij Apple

Een deel van z’n geld heeft hij geïnvesteerd in Apple. Z’n bedrijf Berkshire Hathaway heeft 5,6 procent van de aandelen van Apple in z’n bezit. Buffett heeft daarvoor in de loop van de jaren een slordige 70 miljard euro op tafel gelegd.

Met zo’n invloed en zo’n gigantisch vermogen kan Buffett zich uiteraard alle nieuwe technologische snufjes aanschaffen. En hij zou er niet eens voor moeten sparen. Maar blijkbaar interesseren die hem maar weinig.

Doei, flip phone!

De 89-jarige miljardair heeft namelijk aan CNBC laten weten dat hij met pijn in het hart afscheid heeft genomen van z’n flip phone. Tim Cook, de huidige CEO van Apple, had er hem al verschillende gestuurd, maar die weigerde Buffett te gebruiken.

Ondertussen heeft hij dus een toestel gehouden en zelfs z’n nummer overgezet. “Ik gebruik niet alle mogelijkheden, zoals de meeste mensen doen”, verklapt hij. “De meeste mensen leven op hun toestel, maar ik gebruik het gewoon als een telefoon.”

Eerder had Warren Buffett tijdens een interview met hetzelfde nieuwsstation laten weten dat hij een grote fan was van z’n Samsung Haven. Een review over dat toestelletje, vraag je? Hebben we gevonden!

Gesponsorde artikelen