Apple komt met 3 nieuwe iPhones: dit weten we er al van

Apple komt met 3 nieuwe iPhones: dit weten we er al van

Apple stapt volgens de laatste geruchten dit jaar nog niet volledig over op OLED-schermen. Daardoor zou er ook in 2018 een goedkopere iPhone op de markt komen. Analisten verwachten dat dit model, met een LCD-scherm, het best verkochte nieuwe toestel zal zijn.

Apple stelt naar alle verwachting in september opnieuw drie nieuwe versies van de iPhone voor. Hoewel de Amerikaanse smartphoneproducent voorlopig niet reageert op geruchten lekt steeds meer informatie uit over deze nieuwe toestellen. Zo zou Apple volgens The Wall Street Journal nog niet volledig overschakelen op OLED-schermen, maar nog één toestel op de markt brengen met een goedkoper LCD-scherm.

Verkoop iPhone X valt tegen

Vorig jaar pakte Apple grootst uit met de iPhone X, een smartphone met een OLED-scherm en bijna geen randen. Het klonk allemaal veelbelovend, maar de verkoop van het toptoestel valt zwaar tegen.

Een van de grootste redenen daarvoor zou de hoge prijs van de iPhone X zijn. Het goedkoopste model van 64GB kost bij ons 1.159 euro, voor 256GB betaal je 1.329 euro. De goedkopere iPhone 8 zou populairder zijn, al spreken andere bronnen dat tegen.

OLED-scherm of LCD-scherm?

De reden voor die dure prijs van de iPhone X is het OLED-scherm. Die technologie zorgt voor meer kleurcontrasten, minder batterijverbruik en dieper zwart. Het is echter ook duur, vooral omdat Apple voor die schermen afhankelijk is van andere producenten zoals Samsung.

Omdat dat productieprobleem nog niet opgelost is, lijkt Apple ook in 2018 niet van plan om volledig over te schakelen op OLED.

Eén nieuwe goedkopere iPhone?

Twee van de drie nieuwe iPhones die Apple in september zal voorstellen, zullen gebruik maken van OLED. Eén toestel blijft voorzien van een LCD-scherm. Dat blijkt uit bronnen bij producenten van Apple, meldt The Wall Street Journal.

Dat laatste model zou een stuk goedkoper kunnen zijn dan de toestellen met een OLED-scherm. Een LCD-scherm kost namelijk maar 40 dollar tegenover 100 dollar voor OLED. Al valt het nog af te wachten wat de prijspolitiek van Apple precies zal zijn. De laatste maanden kwamen daarover tegenstrijdige berichten naar buiten.

Gaat Apple voor twee toptoestellen en één echt goedkope iPhone of gebruiken ze de lagere kosten voor het scherm om andere features in dit toestel te steken. Bij die laatste optie zou Apple in september geen enkel toestel onder de 1.000 euro lanceren en is er dus geen sprake van een ‘goedkopere iPhone’.

Gesponsorde artikelen