Left Right
scrollTop top

Apple komt met ‘goedkope’ iPad voor het onderwijs


Apple komt met ‘goedkope’ iPad voor het onderwijs

Apple presenteert volgende week een goedkopere versie van de iPad. Deze editie van de populaire tablet zal speciaal gericht zijn op het onderwijs. Ook in België gebruiken sommige scholen iPads en tablets, hiermee wil Apple de groei van z’n tabletmarkt stimuleren. 

Het elektronicabedrijf Apple lanceert een nieuwe tablet voor het onderwijs op de markt. Sinds 2012 heeft het bedrijf geen product meer ontworpen voor het onderwijs. Google en Microsoft staan al langer vooruit, maar Apple wil die achterstand inhalen met het nieuwe product. De iPad zou volgens Bloomberg 259 dollar kosten en daarmee de goedkoopste tot nu toe worden. Bij ons zal de prijs rond 259 euro liggen.

De tablets moeten het opnemen tegen de ‘phablets’, smartphones die een combinatie vormen van een telefoon en een tablet. Daardoor krimpt de tabletmarkt waar Apple een kwart van in handen heeft. Het bedrijf zou ook werken aan een goedkopere MacBook Pro die tegen het einde van dit jaar zou worden gelanceerd.

iStock

Er komt ook een goedkopere MacBook Pro

Volgens dezelfde bronnen maakt Apple ook werk van een goedkopere MacBook Pro, die minder dan duizend dollar zou gaan kosten en tegen het einde van dit jaar zou worden geïntroduceerd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452