Left Right
scrollTop top

Apple lanceert binnenkort nieuwe MacBook Pro met magisch toetsenbord


apple kondigt nieuwe macbook pro aan
© APPLE

Voor Apple-fans is er goed nieuws. Eerder dan verwacht, heeft Apple de nieuwe 13-inch MacBook met magisch klavier aangekondigd. De nieuwe Macbook is een upgrade van de bestaande MacBook Pro-toestellen van Apple.

Het verschil met de vorige MacBook Pro-toestellen is het Magic Keyboard en de nieuwe Intel-processors. Het instapmodel kost 1.499 euro. Klanten uit het onderwijs betalen zelfs nog minder.

Butterfly-toetsenbord

Omdat Apple met een nieuw Magic Keyboard (met scissor-mechanisme) op de markt komt, zijn de oude toestellen (met een butterfly-mechanisme) niet meer te vinden in het assortiment. Die toetsenborden zorgden voor veel problemen bij gebruikers. De nieuwe MacBook zal kleiner maar krachtiger zijn dan zijn voorganger. De nieuwe modellen hebben een processor die grafische prestaties tot 80 procent sneller maakt en de batterij zou een hele dag meegaan.

(bron: Apple)

Het nieuwe toetsenbord moet een nieuwe type-ervaring brengen. Het Magic Keyboard heeft verder een fysieke escape-toets, een touch bar en een Touch ID waardoor typen op een Mac-notebook nu prettiger zou zijn dan ooit tevoren.

De laptop gebruikt nog steeds een 13″-paneel en aan de aansluitingen is ook niks veranderd. Bovendien zijn alle standaardconfiguraties uit de nieuwe MacBook Pro uitgerust met dubbele hoeveelheid opslag. Meer voor dezelfde prijs dus.

Ook vernieuwing bij de smartphones

Vorige maand lanceerde Apple zijn nieuwste iPhone. De iPhone SE kreeg de slogan “Meer dan verwacht. Voor minder dan je dacht.” Deze nieuwe iPhone is een upgrade van de iPhone 8, maar heeft een goedkoper prijskaartje van 489 euro. Critici van Apple moesten al toegeven dat de nieuwe iPhone SE een smartphone is die indruk maakt op vlak van prijs/kwaliteit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.162.661
 • Aantal
  doden
  1.396.375
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755